• Jaga lugu:

  Turud käituvad valimiste eel kummaliselt

  New Yorki börsFoto: EPA

  Tavaliselt on nädal enne presidendivalimisi turgudel olnud aktsiarali. Keskmiselt on ralli alati kaasa toonud S&P 500 1,8% kasvu ning seda alates 1928. aastast, selgub Bespoke’i uuringust.

  Kuigi praegu on veel vara midagi kindlat öelda, siis on S&P 500 viimased seitse päeva olnud languses, olles täna keskpäevase seisuga kukkunud 1,15%.
  “Jäänud on veel aga reede, esmaspäev ja teisipäev, seega kindel ei saa veel olla,” sõnas Bespoke’i kaasasutaja Paul Hickey.
  Ainsad kaks korda, mil turgudel toimus enne valimisi mahamüümine, olid 1968. aastal, mil S&P 500 kukkus peale Richard Nixoni võitu Hubert Humphrey üle 0,2% ning teisel korral kukkusid turud 1,4% siis, kui George H.W. Bush võitis Michael Dukakis ees.
  Suurima tõusu ehk 6,9% tegi indeks aga 2008. aastal, mil Barack Obama võitis John McCaini ees.
  Mõned analüütikud aga usuvad, et peale valimispäeva võib tulla kergendusralli. Seda fakti aga ajalugu ei toeta ning viimase 22 valimiste järgsel nädalal ei ole rallit toimunud. Näiteks 2008. aastal kukkus turg 10,6% ning nädal hiljem kasvas 6,9%. Suurima nädalase tõusu tegi S&P aga 3% peale George W. Bushi võitu 2004. aastal.
  Turud on juba pikalt lootnud Hillary Clintoni võidule, kuid aktsiaturud on viimastel päevadel kukkuma hakanud, kuna Trump on küsitluste kohaselt oma edumaad Clintoniga vähendamas. Kuna turud on aga juba praegu languses, siis Trumpi võidu korral oleks kukkumine veelgi teravam kui see oleks muidu olnud, usuvad analüütikud.
   
   
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Indrek Alliksaar: hinnad kerkivad, kuid pelgalt see ei pruugi õnne õuele tuua
Keerulistes oludes on juhtimiskvaliteet eriti tähtis, et leida õige strateegia, mille abil uues olukorras efektiivsuse näitajaid ja kasumlikkust kasvatada, kirjutab KPMG auditi juht Indrek Alliksaar Äripäeva Infopanga ehitusmaterjalide tootjate aastaraportile antud kommentaaris.
Keerulistes oludes on juhtimiskvaliteet eriti tähtis, et leida õige strateegia, mille abil uues olukorras efektiivsuse näitajaid ja kasumlikkust kasvatada, kirjutab KPMG auditi juht Indrek Alliksaar Äripäeva Infopanga ehitusmaterjalide tootjate aastaraportile antud kommentaaris.
Nordecon ehitab 17 miljoni eest Ahtri tänavale büroohoone
Nordecon sõlmis 17 miljoni euro suuruse lepingu Ahtri tänaval asuva Roseni Maja büroohoone ehitamiseks, selgub börsiteatest.
Nordecon sõlmis 17 miljoni euro suuruse lepingu Ahtri tänaval asuva Roseni Maja büroohoone ehitamiseks, selgub börsiteatest.
Kuidas väljuda õpilasfirma programmist päris firma omanikuna Samm-sammult: kuidas teha edukas äri
Igal aastal peavad gümnaasiumiastme õpilased otsustama, kas teha uurimistöö või õpilasfirma. Mõnel läheb nii hästi, et lõpuks sünnib päris firma koos maailmavallutusplaanidega.
Igal aastal peavad gümnaasiumiastme õpilased otsustama, kas teha uurimistöö või õpilasfirma. Mõnel läheb nii hästi, et lõpuks sünnib päris firma koos maailmavallutusplaanidega.
Arvuti hakkab elektri asemel kasutama valgust
Uued ülijuhtivad materjalid, tehisintellekti võimalused haiguste diagnoosimisel, moodne taaskasutus – nendest ja ka teistest huvitavatest teemadest on juttu Äripäevas välja antava ajakirja Imeline Teadus augusti numbris.
Uued ülijuhtivad materjalid, tehisintellekti võimalused haiguste diagnoosimisel, moodne taaskasutus – nendest ja ka teistest huvitavatest teemadest on juttu Äripäevas välja antava ajakirja Imeline Teadus augusti numbris.