• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Nafta hind langes kolme kuu põhja

  Naftatootmine USAs.Foto: Bloomberg

  Nafta hind langes kolme kuu madalaima tasemeni, sest Iraani naftatoodang kasvas ning USA tootjad suurendasid töös olevate puurkaevude hulka, vahendab Bloomberg.

  Naftafutuuride hinnad olid viimati nii madalal selle aasta 11. augustil. Nimelt tõstis Iraan oma naftatootmist oodatust rohkem ning Saudi Araabia teatas, et OPEC peaks tootmise külmutamise osas kokkuleppele jõudma. USA tootjad on alates maist töösse võtnud enam kui 130 puurkaevu, selgub Baker Hughesi andmetest. Hindu survestas ka dollari kallinemine, mis muudab dollarites kaubeldavad toorained teiste valuutade kasutajate jaoks kallimaks.
  Vähem kui kuu aega tagasi maksis naftabarrel enam kui 52 dollarit. Viimastel nädalatel on hinnad aga langenud, sest investorid ei usu, et OPECi liikmesriigid suudavad kokkuleppele jõuda, kui palju keegi tootmist peaks piirama. Kohtumine, kus seda arutama hakatakse, toimub 30. novembril Viinis.
  „Turu põhinäitajad on praegu nõrgad,“ ütles Tradition Energy uuringute juht Gene McGillian. „Iraani naftatoodangu kasv näitab, et pakkumine tõuseb edasi. Ebakindlus OPECi võimete osas on minema pühkinud terve kuu jagu tõusu.“
  WTI toornafta hind on täna langenud 2,4 protsenti ja Brent on kukkunud 2,3 protsenti. Kummagi barrel maksis päeva lõpuks vastavalt 42,35 ja 43,73 dollarit.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Egle Heinsar: edukas Eesti algab vaesteta ühiskonnast – 220 eurot kuus kõige haavatavamatele
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Sendipidude nõutuim artist Rahakratt hullutab masse
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Uut koroonatüvi leidub 38 riigis
Koroonaviiruse uus tüvi Omikron on reedese seisuga tuvastatud 38 riigis, teatas Maailma Terviseorganisatsioon (WHO).
Koroonaviiruse uus tüvi Omikron on reedese seisuga tuvastatud 38 riigis, teatas Maailma Terviseorganisatsioon (WHO).
Ühisrahastajatele miljoneid võlgu jäänud saetööstus läks haamri alla
Pankrotihaldur pani ühisrahastusportaali Crowdestate investoritele miljoneid eurosid võlgu jäänud puidufirma Baltic Foresti saetööstuse 7,3 miljoni euroga oksjonile.
Pankrotihaldur pani ühisrahastusportaali Crowdestate investoritele miljoneid eurosid võlgu jäänud puidufirma Baltic Foresti saetööstuse 7,3 miljoni euroga oksjonile.