• Jaga lugu:

  Soome börsiaasta kursiraketid

  Soome Kauppalehti reastas lõppevast aastast kokkuvõtteid tehes Soome suurfirmad, mille aktsiad on tänavu Helsingi börsil enim tõusnud.

  Liidriks on Soome terasetootja Outokumpu, mille aktsia kurss kerkis aasta algusest kolm korda. Tõusvas suunas on kauplemine jätkunud ka täna.
  Tõusu taga on nii firma kulukärped ja paranenud efektiivsus, eelkõige aga siiski terase hinna kosumine, kirjutab leht. Viimasele on hoogu andnud ka USA uueks presidendiks valitud Donald Trumpi suured infrastruktuuriinvesteeringute plaanid.
  Ka teine suurima aktsiahinna tõusuga suurfirma Helsingi börsil on terasefirma – SSAB, mille aktsia hind on aasta algusest kaks korda kasvanud.
  Kolmandal kohal on masinaehitusfirma Valmet, mille aktsia kurss on kerkinud ligi 60%.
  Suurimaks langejaks Helsingi börsi indeksisse OMX Helsinki 25 kuuluvate firmade seas oli tänavu Nokia aktsia, mis on aasta algusest on tagurdanud 29,25%.
  Nokiale järgnevad suurtest firmadest suuremate langejate seas Telia Sonera ning Elisa aktsiad. Telia Sonera aktsia hind on aasta algusest langenud 16,46% ning äsja Starmani ostnud Elisa aktsia hind 11,64%.
  Kokku on 25 indeksisse kuuluva firma seas aasta algusest tagurdanud viie ettevõtte aktsiad. Ülejäänud kaks on Sampo, mille aktsia on aasta algusest langenud 8,57% ning Amer Sports, mille aktsia on  6,19% miinuses.
  Helsingi börsil suurima tõusu teinud aktsiad (sulgudes tõusu % aasta algusest)
  Outokumpu (200,33%)
  SSAB B (97,24%)
  Valmet (60,34%)
  Konecranes (49%)
  UPM Kymmene (32,97%)
  Neste (32,25%)
  Metso (31,98%)
  Orion B (31,25%)
  Cargotec (23,45%)
  Stora Enso (19,31%)
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Kaamose tegevjuht: Lätis (veel) buumi ei ole
Läti kinnisvaraturu viimaste aastate kasvutempo pole küll selline nagu Eestis, aga see-eest tugeva kasvupotentsiaaliga, nendib kolm aastat lõunanaabrite turul tegutsenud Kaamos Kinnisvara värske tegevjuht Taimo Murer.
Läti kinnisvaraturu viimaste aastate kasvutempo pole küll selline nagu Eestis, aga see-eest tugeva kasvupotentsiaaliga, nendib kolm aastat lõunanaabrite turul tegutsenud Kaamos Kinnisvara värske tegevjuht Taimo Murer.
Ekspress Grupp pikendas finantsjuhi volitusi
Ekspress Grupi nõukogu otsusega pikendati juhatuse liikme ning finantsjuhi Signe Kukini volitusi kuni 2024. aasta lõpuni, teatas ettevõte börsile.
Ekspress Grupi nõukogu otsusega pikendati juhatuse liikme ning finantsjuhi Signe Kukini volitusi kuni 2024. aasta lõpuni, teatas ettevõte börsile.
Koroonaviiruse Delta tüvi saadab vaktsineerituid haiglasse
Koroonaviiruse Delta variandiga satub haiglasse omajagu vaktsineeritud inimesi, selgub kümne juhtiva koroonaeksperdi intervjuust, kes tõdevad, et vaktsiinide peamine eesmärk oli algusest peale ära hoida just rasket põdemist ja surma.
Koroonaviiruse Delta variandiga satub haiglasse omajagu vaktsineeritud inimesi, selgub kümne juhtiva koroonaeksperdi intervjuust, kes tõdevad, et vaktsiinide peamine eesmärk oli algusest peale ära hoida just rasket põdemist ja surma.
Raadiohommikus: koroonapiirangute piirid, keskpanga uued sihid, nutihilbuäri, olümpiabuum
Hommikuprogrammi külaline on endine õiguskantsler, vandeadvokaat Allar Jõks, kellega arutleme koroonapiirangute seaduslikkuse üle; kas ja kuidas saab kolmanda laine ajal kehtestada lockdown'i, kuidas tuleks suhtuda vaktsineeritud ja vaktsineerimata kodanike segregatsiooni.
Hommikuprogrammi külaline on endine õiguskantsler, vandeadvokaat Allar Jõks, kellega arutleme koroonapiirangute seaduslikkuse üle; kas ja kuidas saab kolmanda laine ajal kehtestada lockdown'i, kuidas tuleks suhtuda vaktsineeritud ja vaktsineerimata kodanike segregatsiooni.