10 jaanuar 2017

Gross: investorite jaoks on tähtis üks number

Bill Gross  Foto: Bloomberg

2017. aastal peaksid investorid jälgima ühte numbrit, et aru saada, millised saavad olema erinevate varaklasside tootlused, ütles võlakirjaguru Bill Gross.

Janus Capitali fondijuht ütles, et USA 10-aastaste võlakirjade tootlus on ülimalt tähtis – 2,6protsendilise taseme ületamine on nii aktsia- kui ka võlakirjaturgudele kriitilise tähtsusega. Võlakirjade tootlus on praegu 2,39protsendi juures. Kui võlakirjade hinnad langevad, siis tootlus tõuseb ja vastupidi.

„Kui tootlus läheb 2,6protsendist kõrgemal, siis on pikaajaline võlakirjade karuturg alanud,“ ütles Gross. „Vaadake 2,6protsendi taset. See on palju tähtsam kui Dow Jonesi 20 000 punkti tase. See on ka palju tähtsam kui naftabarreli tõus 60 dollarini. Tähtsam, kui euro ja dollari pariteet. See on intressimäärade ja ka aktsiahindade jaoks 2017. aastal väga tähtis.“

Gross ütles, et 10-aastaste võlakirjade tootlus on olnud langustrendis juba 1987. aastast alates. Kui see langustrend murtakse, siis võib alata võlakirjatootluste kiirem tõus.

 

Hetkel kuum