Mait Kraun • 16. jaanuar 2017 kell 10:00

Tulemuste hooaeg seab Trumpi ralli ohtu

New Yorgi börs  Foto: EPA

USA börsifirmade tulemuste hooaeg peab olema peaaegu perfektne, et aktsiaturgude tõus jätkuks, kirjutab MarketWatch.

Eelmisel nädalal aktsiaturud langesid veidi – Dow Jonesi indeks odavnes viie päevaga 0,4 protsenti ja S&P 500 langes 0,1 protsenti. Vaid Nasdaq Composite indeks tõusis nädalaga protsendi võrra ja jõudis reedel ka rekordini.

Ka sel nädalal teatavad suurpangad oma tulemusi. Ootused on kõrged, sest J.P. Morgan Cahse’i tulemused olid eelmisel nädalal prognoositust paremad. Sellel nädalal teatavad oma tulemused Goldman Sachs, Morgan Stanley, Citigroup ja American Express.

See nädal on tähtis ka transpordisektori jaoks. Kvartalitulemustega tulevad välja Union Pacific Corp, United Continental Group, CSX Corp ja Kansas City Southern Corp. Need kõik on Dow Jonesi transpordikeskmise aktsiad, mis on viimase aasta jooksul ületanud tervet Dow Jonesi indeksit.

Tehnoloogiasektoris avaldavad tulemused International Business Machines Corp ja Netflix Inc. Prognoositakse, et S&P 500 ettevõtete kasumid kasvavad neljandas kvartalis 3,2 protsenti.

Aktsiahinnad on jõudnud rekorditeni ning tulemuste hooaja eel on ootused kõrged. On võimalik, et turud tõusid Donald Trumpi valimisvõidu entusiasmis veidi liiga kiiresti.

Aktsiaturud on Trumpi majandusplaanid suuresti hindadesse juba sisse arvestanud, aga võimaliku kaubandussõjaga pole arvestatud, ütles konsultatsioonifirma Schwab Center for Financial Researchi tegevdirektor Randy Frederick. „Kui vaadata indikaatoreid, siis ei ole olukord väga hea. Investorid on ostnud spekulatsiooni alusel ning Trumpi presidendiks saamisel võidakse hoopis müüa,“ ütles Frederick. „Turgudel on liiga palju optimismi.“

Frederick ei näe, et lähitulevik tooks aktsiaturgudele suure korrektsiooni. Ta arvab, et turud võiksid praegustelt tasemetelt taanduda 5 protsenti.

BMO Capital Marketsi peastrateeg Brian Belski nii aga ei arva. Ta ütles, et „presidendiks saamise müük“ on nonsenss. Aktsiaturud on veidi liiga palju tõusnud, aga pulliturg on jätkuvalt jõus ning investorid peaksid iga langust kasutama ostmiseks, lisas ta.

Hetkel kuum