Mait Kraun • 6. veebruar 2017 kell 17:05

JPMorgan: dollar hakkab odavnema

Dollarid ja jaapani jeenid  Foto: EPA

Dollar on pärast presidendivalimisi tublisti tugevnenud. Nüüd peaks Donald Trumpi administratsioon valuutale hoopis halvasti mõjuma, hoiatasid J.P. Morgani strateegid, vahendab MarketWatch.

Panga valuutaturgude meeskond teatas, et hakkas panustama dollari langusele Jaapani jeeni ja Šveitsi frangi suhtes. Dollari langusele panustati pärast seda, kui Donald Trump ja tema nõustajad ütlesid, et dollari kurss on muutunud liiga tugevaks.

„Dollari kindlus ja positsioneerimine on vähenenud, sest Valge Maja teeb tujukaid avaldusi,“ teatas J.P. Morgani meeskond oma raportis. „Dollar on pärast valimisi alanud tõusust kaotanud 45 protsenti, aga riski ja preemia suhe soosib dollari suuremat langust, eriti jeeni suhtes.“

ICE dollariindeks, mis mõõdab dollari kurssi suuremate valuutade suhtes, tõusis jaanuaris 14 aasta kõrgeima tasemeni, sest loodeti, et Trumpi poliitika paneb USA majanduse kiiremini kasvama ning intressimäärad hakkavad tõusma. Dollari kallinemine on aga viimastel nädalatel peatunud, sest Trump on presidendina äkilisem ja ettearvamatum kui loodeti.

Hetkel kuum