Pille Ivask • 31. mai 2017 kell 9:53

Androidi looja tuli välja oma nutitelefoniga

Essential Phone  Foto: Essential Phone

Androidi operatsioonisüsteemi üks loojaid Andy Rubin on välja tulnud nutitelefoniga Essential Phone, mida võib vähemalt hinna poolest pidada Apple’i ning Samsungi konkurendiks.

Rubin kirjutab oma blogipostituses, et tahtis luua esmaklassilist telefoni, mida ei pea igal aastal uuendama ning millel pole paljude kasutajate jaoks tüütuna mõjuvaid eelinstallitud äppe. Samuti on telefoniga kaasas 360kraadine kaamera. Ja mõistagi töötab Essential Phone Androidi süsteemil.

Analüütikud on siiski kahtlevad, kuidas peaks uus telefon nutitelefoniturgu raputama. USAs maksab telefon 699 dollarit, vahendavad MarketWatch ja BBC.

Jackdaw Researchi analüütik Jan Dawson oli kahtlev, kas igapäevane kasutusmugavus Essential Phone’iga kuidagi muutub. “Kas ainuke erinevus on see, et see ei lähe katki, kui see maha kukub?” viitas Dawson sellele, et seade on tehtud titaanist ning seega näiteks alumiiniumiga võrreldes palju vastupidavam.

BBC kirjutab, et ilmselt saab telefoni puhul probleemiks ka see, et seadmel pole ühtegi logo peal. Ühelt poolt võib seda pidada küll stiilseks, ent teisalt ei jäta ettevõte nii endast mingit märki maha ning klientide seas bränditeadlikkuse suurendamine on seega keeruline.

Hetkel kuum