Mait Kraun • 12. juuli 2017 kell 19:01

Petrobrasi aktsia tõusis üle 5protsendi

Brasiilia lipp.  Foto: Bloomberg

Brasiilia riigi omanduses oleva naftafirma Petrobrasi aktsia on täna kallinenud rohkem kui 5 protsenti, kirjutab Barron’s.

Üks põhjus on kindlasti nafta hinnatõus, sest Brenti toornafta on täna kallinenud ligi 1protsendi 47,88 dollarini barrelist. Kuna tõus pole väga suur, siis täielikult sellega Petrobrasi aktsia kallinemist seletada ei saa.

Teine suur põhjus on see, et Brasiilia väärtpaberitööstuse valvekoer muutis esialgset otsust, mille kohaselt nõuti Petrobrasilt finantstulemuste uut esitamist – seda 2013-2016 aastate tulemuste puhul. Põhjusena toodi välja valuutaturu riskimaanduse mõjud lisamine, mida aruannetes kajastatud, teatas Reuters.

Suur uudis viis ettevõtte aktsia 5protsendiga plussi. Ühtlasi mõisteti Brasiilia endine president Luiz Inacio Lula da Silva korruptsioonis süüdi ning talle määrati 9,5 aasta pikkune vanglakaristus, teatas Wall Street Journal. Silva on ise väitnud, et ta pole midagi valesti teinud. Endise presidendi süüdimõistmine võtab Petrobrasilt veidi survet ära.

Brasiilia aktsiaid kajastav iShares MSCI Brazil Capped ETF (EWZ) on täna kallinenud 2,8 protsenti.

Eile teatas Petrobras ka kütusejaotamise üksuse Petrobras Distribuidora aktsiate avalikust pakkumisest. Investoritelt loodetakse raha saada, et vähendada ettevõtte suurt võlakoormat, mis ulatus 2016. aasta lõpus 118 miljardi dollarini.

Hetkel kuum