Eesti kinoäri ost tõi Hiina firmale uurimise

Dalian Wanda Groupi omanik, Hiina rikkaim inimene Wang Jianlin.  Foto: epa
Artur Erik Lindmaa • 17. juuli 2017 kell 10:45

Hiina pangandusjärelvalve ametnikud tahavad keelata suurpankadel Dalian Wanda Groupi finantseerimise, kuna väidetavalt on ettevõte rikkunud Hiina valitsuse seatud välisinvesteeringute piiranguid, vahendab uudisteagentuur Bloomberg.

Valitsus leidis piirangute rikkumisi kuue investeeringu puhul, millest neli on lõpetatud ning kaks on veel lõpetamata.

Üks uurimisalustest tehingutest on jaanuaris Eesti suurima kinoäri, Nordic Cinema Group Holding AB ost 865 miljoni euro eest. Nordic Cinema Group on suurim Põhjamaades ja Balti riikides tegutsev kinooperaator, mille alla kuulub ka Eestis tegutsev Forum Cinemas.

Peale selle on uurimise all tehingud, millega omandati AMC Entertainment Holdings Inc, Carmike Cinemas, Sunseeker International, Legendary Entertainment ja Euroopas tegutsev kinooperaator Odeon & UCI Cinemas Group.

Dalian Wanda Groupi esindaja keeldus olukorda kommenteerimast.

Dalian Wanda Groupi rajas Hiina rikkaim inimene Wang Jianlin ning ettevõtel oli 2014. aasta seisuga vara 86,15 miljardit dollarit.

Hetkel kuum