Liina Laks • 19. juuli 2017 kell 5:55

Börs: Hiina ja Austraalia tõusul

Jaapani börs  Foto: Reuers/Scanpix

Austraalia börs taastus eilsest pooleteiseprotsendisest langusest, mille põhjustas finantssektori aktsiate nõrkus. Shanghai börs rallis pea protsendi jagu.

Jaapani börsiindeks püsis muutumatuna. Wall Street Journal kirjutab aga, et Jaapanis on suur mure deflatsiooniga, mida õhutab tagant niinimetatud Amazoni-efekt: kuna Amazon võimaldab pakkuda soodsama hinnaga kaupa, on ka Jaapani jaekaupmehed sunnitud hinda alla laskma.

Muutumatuna püsis ka Korea Kospi indeks, 2426 punktil. Indias taastus börs eilsest tubakaaktsiisi-šokist ja Sensex tõusis 0,47 protsenti, 31 860 punktile.

Austraalias tõusis S&p/ASX 200 0,88 protsenti 5737 punktile, mida toetasid sealne finants- ja kaevandussektor, teiste seas ANZ Banking Groupi aktsia 4,13protsendine tõus.

Hiinas rallis Shanghai komposiitindeks 0,77 protsenti, mille taga olid suuresti rasketööstusettevõtted. Hongkongi Hang Seng tõusis 0,4 protsenti, 26 631 punktile finantssektori ja China Consturctioni toel. Turu üheks suurimaks tõusjaks oli Tencent 3,36 protsendiga - aktsia kallines 295,7 Hongkongi dollarile.

Nafta hind langes juba enne seda, kui USA avaldab värske naftatootmise raporti: investorid pelgavad, et tootmine on taas tõusnud ja veab hinda alla. WTI toornafta barrel oli täna hommikul 0,24 protsenti odavnenud ja maksis 46,29 dollarit. Brenti toornafta odavnes 0,23 protsenti, barreli eest tuli välja käia 48,73 dollarit.

Hetkel kuum