Artur Erik Lindmaa • 27. juuli 2017 kell 7:15

Paypal tõusis kõrgustesse

PayPal   Foto: EPA

Veebimakseteenuseid pakkuv Paypal teatas, et tehingute maht ületas teises kvartalis esimest korda 100 miljardi dollari piiri.

Paypali kasum kasvas teises kvartalis 27% tänu suurenenud kasutajate hulgale ja tehingute rekordile, kirjutab The Wall Street Journal. Ettevõtte kasum teises kvartalis oli 411 miljonit dollarit ehk 34 senti aktsia kohta. Eelmisel aastal samal ajal oli kasum 323 miljonit dollarit ehk 27 senti aktsia kohta.

Loodetakse, et tehingute maht Paypalis kasvab veelgi. Ettevõte teatas kolmapäeval uutest projektidest, näiteks hakkab Paypal tegema koostööd suurpank J.P Morganiga, et panga maksesüsteemide rakendus laiema ringi kasutajate, sh ettevõteteni viia. Veel hakkab ettevõte koostööd tegema Hiina ühe suurema veebiteenuste firmaga Baidu Inc - 100 miljonit Baidu mobiilse rahakoti kasutajat saavad võimaluse tasuda Paypaliga väljaspool Hiinat.

Lisaks teatas ettevõte, et Bank of America krediitkaardi omanikud saavad varsti oma kaardi lihtsamini Paypali platvormiga ühendada.

Paypalile lisandus teises kvartalis 6,5 miljonit uut kasutajat, mis kasvatas aktiivsete kasutajate hulga 210 miljonile. Ettevõtte tulu kasvas 18% ehk 3,14 miljardi dollarini.

NASDAQi järelturul tõusis Paypali aktsia 2%. Alates aasta algusest on Paypali aktsia tõusnud 49%.

Hetkel kuum