Liina Laks • 28. august 2017 kell 12:56

Kuld tõusis üle 1300 dollari

Kuld  Foto: Reuters/Scanpix

Kuld ja euro rallivad, aga naftasordid liiguvad eri suundades.

Kuld alustas kauplemisnädalat ligi 0,4protsendise tõusuga, 1302,8 dollarile. Samal ajal langes USA dollar aasta madalaimale tasemele, kui Janet Yellen USAs keskpankurite kohtumisel rahanduspoliitika kohta uudiseid ei jaganud.

Dollari nõrgenemisest võitis euro, mis tõusis kahe ja poole aasta kõrgeimale tasemele ning kauples täna pärastlõunal 1,19 dollaril ning võttis suuna 1,2 dollarile.

Samal ajal oli WTI toornafta barreli hind odavnenud ligi protsendi jagu, 47,4 dollarile, Brenti barrel aga kallinenud 52,49 dollarile. Nafta hinda mõjutas USAd tabanud orkaan Texase rannikul, mis on tuntud naftatootmispiirkond. Bloombergi teatel vähendas torm USA naftatootmisvõimekust hoobilt 10 protsendi võrra.

Samal ajal teatas Liibüa, et oli sunnitud peatama tootmise kahel naftaväljal, sest need hõivas relvastatud grupeering.

Hetkel kuum