Indrek Mäe • 31. august 2017 kell 7:00

Buffett on oma investeeringutes jätkuvalt kindel

Berkshire Hathaway tegevjuht Warren Buffett.  Foto: EPA

Warren Buffett ütles CNBC-le antud intervjuus, et Harvey tormikahjustused teda väga suurel määral ei mõjuta, samuti kiitis Berkshire Hathaway omanik Apple’it kui ettevõtet ning muretses Põhja-Korea pärast.

Buffett nentis, et orkaan Harvey tekitab küll palju kindlustuskahju, kuid Berkshire Hathaway portfellis pole üleujutustest tulenev kindlustusrisk väga suur. „Kahju meile tuleneb vaid nendest orkaanikahjustustest, mille vastu on end kindlustatud, neid on palju vähem kui praegu reaalselt kindlustuskaitset vajab,“ vihjas Buffett sellele, et üleujutuse vastu on end küllaltki vähesed kindlustanud.

Lisaks kinnitas Buffett, et usub jätkuvalt Apple’isse ega pole müünud ühtegi õunafirma aktsiat. Ta kinnitas ka, et on Apple’i tuleviku osas kindlam kui IBMi suhtes ning see on ka põhjus, miks ta otsustas hiljuti viimases oma osalust vähendada.

Muretseb majanduse ja Põhja-Korea pärast

Praegu paneb Warren Buffettit aga kõige rohkem muretsema Põhja-Koreas toimuv ja viimase raketikatsetused, mis pingestavad Põhja-Korea ja USA vahelisi suhteid. „Ma olen tegelikult Põhja-Koreas toimuva pärast muretsenud juba alates 1945. aastast,“ viitas Buffett sellele, et tegu on vana probleemiga. „Tegemist on väga suure murekohaga,“ lisas ta.

Buffettilt küsiti ka, et kas ta tunneb majanduses 3protsendilist sisemajanduse koguprodukti kasvu, nagu näitab viimane statistika, kuid ekspert jäi selle koha pealt skeptiliseks. „Alates 2009ndast aastast on majanduskasv tundunud nagu 2 protsenti, usun, et oleme reaalsuses seal ka praegu,“ lõpetas vanameister.

Hetkel kuum