Indrek Mäe • 23. september 2017 kell 7:45

Euroopa Liit pitsitab väikeinvestoreid

Alo Vallikivi   Foto: Andres Haabu

Investorid, kes ei soovi uue aasta esimestest päevadest oma investeeringute lõksu jääda, peavad välja käima lisaraha.

Nimelt jõustub alates järgmise aasta 3. jaanuarist Euroopa Liidu direktiiv MiFID2, mis muudab juriidilise isiku alt tehinguid tegevatele investoritele kohustuslikuks LEI koodi. Selle eest tuleb aga sõltuvalt teenusepakkujast välja käia 50-100 eurot.

Ilma LEI koodita pangad enam ordereid ei rahulda ning LHV maaklertegevuse juhi Alo Vallikivi sõnul võivad investorid seetõttu oma investeeringute lõksu jääda.

Sellest, miks uus regulatsioon on ellu kutsutud, kuidas see investoreid kaitseb ning milliseid muresid juurde tekitab, rääkisid Äripäeva raadiosaates "Poliitikute töölaud" LHV maaklertegevuse juht Alo Vallikivi ning SEB Panga investeerimisteenuste compliance officer Heili Veskimeister.

 

Hetkel kuum