Liina Laks • 5. oktoober 2017 • 1 min
Jaga lugu:

Põhjala pangad teenivad börsibuumi pealt

Danske Bank oli Bloombergi andmetel üks populaarseimaid Põhjala IPOde nõustajaid.  Foto: Reuters/Scanpix

Rekordilist IPO-aastat oodatakse nii Rootsis kui ka Norras ning see tähendab head teenimisvõimalust ka pankade jaoks.

Põhjala IPOde nõustamisteenust peab Bloomberg ülimalt tulusaks äriks. „Aktsiaturgudel on palju raha, aga eriti palju liigub raha IPO investeeringute puhul,“ ütles Stockholmi Carnegie kapitaliturgude juht Tony Elofsson ning kinnitas, et nõudlust jagub kõikidesse sektoritesse.

Carnegie ise riisus sel aastal IPO-nõustamisega turult koore: Bloombergi andmetel nõustas investeerimispank 615 miljoni euro väärtuses turule tulnud ettevõtteid, teiste seas ka Soome vihaseid linde – Roviot.

Samal ajal märgivad eksperdid, et kuigi ettevõtteid tuleb sel aastal börsile tavapärasest rohkem – näiteks Rootsis on tänavu turule tulnud 88 ettevõtet mulluse 64 firmaga võrreldes –, siis nende koguväärtus jääb mullusele alla. Seda lausa ligikaudu viiendiku võrra.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt