Äripäev • 25. mai 2018 kell 3:46

Tallinna Sadam avaldas aktsia märkimishinna

Valdo Kalm viib Tallinna Sadama börsile.  Foto: Andras Kralla

Täna hommikul algab Tallinna Sadama aktsiate esmane avalik pakkumine, mille märkimisperiood kestab kuni 6. juunini.

Tallinna Sadama IPO hinnavahemik on 1,4-1,8 eurot. Märkimistulemused, lõplik aktsia hind ja pakutavate aktsiate jaotus tehakse teatavaks eeldatavalt 7. juunil, teatas sadam. Eeldatav Tallinna Sadama aktsia esimene kauplemispäev on 13. juunil. 

Eesti residentidest jaeinvestorid saavad märkimisavaldused esitada pakkumise hinnavahemiku kõrgema hinnaga ehk 1,8 eurot aktsia kohta. Indikatiivne miinimumjaotis igale Eesti jaeinvestorist märkijale on 1000 aktsiat. See tähendab, et igale soovijale garanteeritakse 1000 aktsiat, rohkem aktsiaid märkivad investorid peavad aga arvestama, et kui toimub ülemärkimine, ei pruugi nad täit kogust saada. Küll aga on võimalik märkida ka vähem kui 1000 aktsiat ning sel juhul investor need ka kindlasti saab.

Eesti jaeinvestoritele ning Eesti ja välisriikide institutsionaalsetele investoritele suunatud avalikule pakkumisele läheb kuni kolmandik Tallinna Sadama aktsiatest.

Tallinna Sadam kavatseb emiteerida kuni 75,4 miljonit uut aktsiat ja Eesti riik kavatseb täiendavalt müüa kuni 11,3 miljonit Tallinna Sadama aktsiat.

Hetkel kuum