Indrek Mäe • 7 juuni 2018
Jaga lugu:
Börsiuudised
Ainult tellijale

Väikeaktsionärid: Novalpina on kiiresti rehepaplust õppinud

OEG
OEG  Foto: Andras Kralla

Eesti Väikeaktsionäride Liidu (EVAL) hinnangul ei ole Olympicu aktsiakapitali suurendamine väikeaktsionäride osaluse vähendamise eesmärgil kooskõlas kehtiva õigusega – sellisel viisil üritatakse mööda hiilida seaduse eesmärgist.

“Kui Novalpina soovib väikeaktsionäride aktsiaid endale, tuleks tal teha väikeaktsionäridele sobiv pakkumine, mitte punuda skeeme,” sõnas EVALi õiguspoliitika toimkonna juht Margus Moor. “Novalpinna tegevus annab igal juhul märku sellest, et nad on Eesti tavapärase rehepapiliku äripraktika üsna kiirelt suutnud omandada.”

EVALi hinnangul on planeeritav üldkoosoleku otsus tsiviilseadustiku üldosa järgi vastuolus heade kommetega, sest see võimaldab suuraktsionäril saada tulevikus täiendavaid eeliseid väikeaktsionäride väljasurumise ehk squeeze out'i algatamise õiguse näol. “Ilmselgelt oleks väikeaktsionäride huvid sellisest otsusest kahjustatud, kuna aktsiate hind ei kujuneks enam turutingimustes, vaid selle otsustaks ühepoolselt Novalpina,” selgitas Moor.

EVAL kavatseb üldkoosolekust kindlasti väikeaktsionäride esindajana osa võtta ning on juba saanud ka OEG väikeaktsionäridelt vastavad volitused. Kõikidel aktsionäridel, kes ühist esindust soovivad, tuleks EVALiga kontakti võtta ning sellest teada anda.

Täispikkuses näevad seda lugu Äripäeva tellijad.

Oled tellija, kuid ei pääse lugema?Vaata siia

Seotud lood

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt