• Tallink on viimases kvartalis vedanud vähem sõidukeid, kuid rohkem reisijaid ja kaupa.Foto: Andras Kralla
  Jaga lugu:

  Reisijad viisid vähem sõidukeid Tallinki laevadele

  Tallink Grupp vedas kolmandas kvartalis mullu sama perioodiga võrreldes vähem sõiduautosid, kuid kasvatas reisijate ja kaubaveo ühikute mahtu, teatas ettevõte börsile.

  Tallinki veetud sõiduautode maht vähenes kolmandas kvartalis mullusega võrreldes 0,3%. Kuigi suurimal ehk Eesti–Soome liinil suurenes maht 0,7%, vähenesid sõiduautode arvud Soome–Rootsi (–0,3%), Eesti–Rootsi (–4,7%) ja Läti–Rootsi (–5,2%) liinil.
  Tallinki reisijate arv kasvas kolmandas kvartalis 1,2%. Suurima mahuga Eesti–Soome liinil kasvas reisijate arv 1,2%, edusamme näitasid ka Soome–Rootsi (+0,5%), Eesti–Rootsi (+1,1%) ja Läti–Rootsi (+3,6%) liin.
  Lisaks reisijate arvu suurendamisele suutis Tallink kolmandas kvartalis kasvatada kaubaveo ühikute arvu 3,9%, kus suurima mahuga Eesti–Soome liinil kasvas maht 1,6%. Väiksemate mahtudega liinid näitaid suuremat kasvu, kui kaubavedu suurenes Soome–Rootsi liinil 7,9%, Eesti–Rootsi liinil 6,8% ja Läti–Rootsi liinil 16,5%.
  Tallinki aktsia alustas tänast päeva Tallinna börsil 0,21% langusega. Tänavu on Tallinki aktsia kukkunud üle 22%.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Andres Viia, Jüri Jõema: vajadus tarkvaraarendajate järele kasvab hüppeliselt
Värske prognoosi kohaselt on info- ja kommunikatsioonitehnoloogia (IKT) valdkonnas lähiaastail näha tugevalt kasvavat vajadust tarkvara- ja IKT-süsteemide arendajate järele. Neil ametialadel on juba praegu märkimisväärne katmata vajadus, kirjutavad OSKA analüütik Andres Viia ja Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu nõunik Jüri Jõema.
Värske prognoosi kohaselt on info- ja kommunikatsioonitehnoloogia (IKT) valdkonnas lähiaastail näha tugevalt kasvavat vajadust tarkvara- ja IKT-süsteemide arendajate järele. Neil ametialadel on juba praegu märkimisväärne katmata vajadus, kirjutavad OSKA analüütik Andres Viia ja Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu nõunik Jüri Jõema.
USA börs sulgus järjekordselt punases
Vaatamata positiivsele päeva algusele, võtsid USA peamised indeksid peallõunal suuna alla ja sulgusid punases. Sel nädalal pole indeksid üksi päev plussis sulgunud, vahendab Yahoo Finance.
Vaatamata positiivsele päeva algusele, võtsid USA peamised indeksid peallõunal suuna alla ja sulgusid punases. Sel nädalal pole indeksid üksi päev plussis sulgunud, vahendab Yahoo Finance.
Elmo Rent ja Telia toovad 5G tehnoloogia kaugjuhitavasse sõiduautosse
ELMO Rendi arendatav kaugjuhitavat tehnoloogiat kasutav lahendus võimaldab elektriauto kliendini toimetada ja vajadusel ümber parkida ilma juhi füüsilise kohalviibimiseta masinas. 5G võrku kasutades on auto ja kaugjuhtimispuldi vahel tekkiv viiteaeg minimaalne, mis parandab oluliselt reageerimisaega.
ELMO Rendi arendatav kaugjuhitavat tehnoloogiat kasutav lahendus võimaldab elektriauto kliendini toimetada ja vajadusel ümber parkida ilma juhi füüsilise kohalviibimiseta masinas. 5G võrku kasutades on auto ja kaugjuhtimispuldi vahel tekkiv viiteaeg minimaalne, mis parandab oluliselt reageerimisaega.
Mainorist lahkunud tippjuhid kohtusid Sõõrumaa juures
Taasiseseisvunud Eesti ühe mõjukaima äripere Pärnitsate loodud Mainori kontsernis Ülemiste Cityt arendavate juhtide koosseisus toimusid mullu olulised muutused, kui ameti pani maha kaks juhatuse liiget.
Taasiseseisvunud Eesti ühe mõjukaima äripere Pärnitsate loodud Mainori kontsernis Ülemiste Cityt arendavate juhtide koosseisus toimusid mullu olulised muutused, kui ameti pani maha kaks juhatuse liiget.