Äripäev • 3. oktoober 2018
Jaga lugu:
Tallink on viimases kvartalis vedanud vähem sõidukeid, kuid rohkem reisijaid ja kaupa.  Foto: Andras Kralla

Reisijad viisid vähem sõidukeid Tallinki laevadele

Tallink Grupp vedas kolmandas kvartalis mullu sama perioodiga võrreldes vähem sõiduautosid, kuid kasvatas reisijate ja kaubaveo ühikute mahtu, teatas ettevõte börsile.

Tallinki veetud sõiduautode maht vähenes kolmandas kvartalis mullusega võrreldes 0,3%. Kuigi suurimal ehk Eesti–Soome liinil suurenes maht 0,7%, vähenesid sõiduautode arvud Soome–Rootsi (–0,3%), Eesti–Rootsi (–4,7%) ja Läti–Rootsi (–5,2%) liinil.

Tallinki reisijate arv kasvas kolmandas kvartalis 1,2%. Suurima mahuga Eesti–Soome liinil kasvas reisijate arv 1,2%, edusamme näitasid ka Soome–Rootsi (+0,5%), Eesti–Rootsi (+1,1%) ja Läti–Rootsi (+3,6%) liin.

Lisaks reisijate arvu suurendamisele suutis Tallink kolmandas kvartalis kasvatada kaubaveo ühikute arvu 3,9%, kus suurima mahuga Eesti–Soome liinil kasvas maht 1,6%. Väiksemate mahtudega liinid näitaid suuremat kasvu, kui kaubavedu suurenes Soome–Rootsi liinil 7,9%, Eesti–Rootsi liinil 6,8% ja Läti–Rootsi liinil 16,5%.

Tallinki aktsia alustas tänast päeva Tallinna börsil 0,21% langusega. Tänavu on Tallinki aktsia kukkunud üle 22%.

Vaata seoseid nende isikute ja firmadega:
Jaga lugu:
Hetkel kuum