• Jaga lugu:

  Nafta odavneb teist nädalat järjest

  Nafta hind langeb juba teist nädalat järjest, sest Ameerika Ühendriikide varud kasvavad ning kardetakse, et USA-Hiina kaubandussõda võib majandusaktiivsust piirata, vahendab Reuters.

  Brenti toornafta hind on nädalaga odavnenud 1,3 protsenti ja WTI 3,7 protsenti. Kummagi barrel maksis reede pärastlõunaks vastavalt 80,17 ja 69,30 dollarit. Tõsi, täna on toimunud mõningane taastumine ning hinnad on kallinenud umbes protsendi võrra.
  Oktoobri alguses jõudsid naftahinnad nelja aasta kõrgeima tasemeni, alates sellest on hinnad umbes 7 protsenti langenud.
  "Tundub, et turg liikus liiga kiiresti liiga kaugele," ütles Šveitsi panga Julis Baeri analüütik Carsten Menke. "Hinnad on viimastest tippudest langenud umbes 8 protsenti ja on 80 dollari piirist uuesti läbi läinud. Meeleolud on futuuriturgudel jahenenud."
  Reedel ilmusid ka Hiina majanduskasvu andmed, millest selgus, et riigi majandus kasvas kolmandas kvartalis vaid 6,5 protsenti, mis on üheksa aasta väikseim kasv. Arvatakse, et osalt on selles süüdi kaubandussõda. Majanduskasvu aeglustumise tõttu võib väheneda ka nõudlus nafta järele, ütlevad eksperdid.
  Ka Ühendriikide naftavarud suurenesid sellel nädalal juba neljandat nädalat järjest, mis survestas samuti naftahindu.
  Bensiini maailmaturu hind tõusis nädalaga 0,4 protsenti ja tonn maksab 708 dollarit.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Andres Viia, Jüri Jõema: vajadus tarkvaraarendajate järele kasvab hüppeliselt
Värske prognoosi kohaselt on info- ja kommunikatsioonitehnoloogia (IKT) valdkonnas lähiaastail näha tugevalt kasvavat vajadust tarkvara- ja IKT-süsteemide arendajate järele. Neil ametialadel on juba praegu märkimisväärne katmata vajadus, kirjutavad OSKA analüütik Andres Viia ja Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu nõunik Jüri Jõema.
Värske prognoosi kohaselt on info- ja kommunikatsioonitehnoloogia (IKT) valdkonnas lähiaastail näha tugevalt kasvavat vajadust tarkvara- ja IKT-süsteemide arendajate järele. Neil ametialadel on juba praegu märkimisväärne katmata vajadus, kirjutavad OSKA analüütik Andres Viia ja Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu nõunik Jüri Jõema.
Euroopa ja Baltikumi turud täna langevad
Euroopa aktsiaturud on täna langemas, ühelt poolt pakkusid kaevandusaktsiate tõus ja head kvartalitulemused turgudele tuge, teisalt muretsevad investorid jätkuvalt inflatsiooni ja intressimäärade tõusu pärast, vahendab Reuters.
Euroopa aktsiaturud on täna langemas, ühelt poolt pakkusid kaevandusaktsiate tõus ja head kvartalitulemused turgudele tuge, teisalt muretsevad investorid jätkuvalt inflatsiooni ja intressimäärade tõusu pärast, vahendab Reuters.
Rootsis jõuab elektritoetus inimesteni elektrifirmade kaudu
Rootsi valitsus sai valmis elektri hinna toetuse, mis sõltub sellest, kui palju majapidamine elektrit tarvitab. Riik maksab toetuse välja elektriarveid väljastavatele energiafirmadele, kirjutab Dagens Industri.
Rootsi valitsus sai valmis elektri hinna toetuse, mis sõltub sellest, kui palju majapidamine elektrit tarvitab. Riik maksab toetuse välja elektriarveid väljastavatele energiafirmadele, kirjutab Dagens Industri.
Venemaa firma tellib hiigeljäälõhkuja Soomest Vene omanikega laevatehaselt
Helsinki Shipyard sai Venemaa firmalt tellimuse ehitada uus jäämurdja, mis on suurim diisel-elektri-jäälõhkuja, mis Soomes kunagi ehitatud, kirjutab Helsingin Sanomat.
Helsinki Shipyard sai Venemaa firmalt tellimuse ehitada uus jäämurdja, mis on suurim diisel-elektri-jäälõhkuja, mis Soomes kunagi ehitatud, kirjutab Helsingin Sanomat.