• Jaga lugu:

  Swedbank kasvatas kasumit ja eitab seost rahapesuga

  Swedbanki kolmanda kvartali puhaskasum oli oodatust suurem ning ettevõtte aktsia on täna tõusnud, vahendab Reuters.

  Tegevuskasum suurenes 15%, 7,06 miljardi Rootsi kroonini, millele aitasid kaasa laenumahu kasv ning soodne aktsiaturg, mis aitas varahalduse äri käivet kasvatada. Reutersi küsitletud analüütikud prognoosisid, et tegevuskasum saab olema 6,37 miljardit krooni.
  Swedbanki puhas intressitulu kasvas 6,33 miljardi kroonini, mida on 120 miljoni võrra rohkem kui mullu.
  "Tulemusi vedas põhitegevus. Me jätkame oma plaani teostamist ja teeme seda hästi," ütles Swedbanki tegevjuht Birgitte Bonnesen.
  Balti riikides, kus Swedbank on üks suuremaid panku, on viimasel ajal olnud mitu rahapesuga seotud skandaali – Ameerika Ühendriikide ametivõimud süüdistasid Läti pankasid selle aasta alguses rahapesus, mille tõttu oldi sunnitud üks kohalik pank kinni panema, ja Danske Bank on praegu seotud 200 miljardi euro suuruse rahapesuga Eestis.
  Bonneseni sõnul ei ole skandaalidega seotud inimesed Swedbanki kliendid olnud enne ega ole ka praegu.
  Swedbanki aktsia on täna kallinenud 1,2%, 198,5 Rootsi kroonini.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Liina Laas: mida ettevõtjad väliseksperte palgates tegelikult kardavad?
Jutt, et välismaist IT-spetsialisti ei soovita turvariski tõttu palgata, võib olla hirmust või kogenematusest tingitud hädavale, kirjutab personali- ja finantstehnoloogia idufirma Deel Baltikumi regioonijuht Liina Laas.
Jutt, et välismaist IT-spetsialisti ei soovita turvariski tõttu palgata, võib olla hirmust või kogenematusest tingitud hädavale, kirjutab personali- ja finantstehnoloogia idufirma Deel Baltikumi regioonijuht Liina Laas.
Kulla hind tõusis enam kui kahe kuu tippu
Kulla hind tõusis enam kui kahe kuu kõrgeima tasemeni, sest Ukrainaga seotud geopoliitilised pinged ning aktsiate odavnemine panid investoreid turvasadamat otsima, vahendab Reuters.
Kulla hind tõusis enam kui kahe kuu kõrgeima tasemeni, sest Ukrainaga seotud geopoliitilised pinged ning aktsiate odavnemine panid investoreid turvasadamat otsima, vahendab Reuters.
Aasta ettevõtte Chemi-Pharmi finantsjuhi vaade kriisiga kohanemisele: Directo äritarkvara sai asendamatuks
Sügisel 2021 Eesti aasta ettevõtteks kuulutatud keemiatööstusettevõte Chemi-Pharm on hiljuti seisnud vastamisi mitmete keeruliste olukordadega, mis on aga ettevõtet kokkuvõttes hoopis tugevamaks muutnud. Koroonakriisis kasvas nõudlus desinfitseerimisvahendite järele, kuid samamoodi tegi järsu hüppe ka rahvusvaheline konkurents pakendite ja tooraine turul, viies üles toorme hinnad. Chemi-Pharmi finantsjuht Merle Vacker jagab oma vaadet kriisis esile kerkinud väljakutsetele.
Sügisel 2021 Eesti aasta ettevõtteks kuulutatud keemiatööstusettevõte Chemi-Pharm on hiljuti seisnud vastamisi mitmete keeruliste olukordadega, mis on aga ettevõtet kokkuvõttes hoopis tugevamaks muutnud. Koroonakriisis kasvas nõudlus desinfitseerimisvahendite järele, kuid samamoodi tegi järsu hüppe ka rahvusvaheline konkurents pakendite ja tooraine turul, viies üles toorme hinnad. Chemi-Pharmi finantsjuht Merle Vacker jagab oma vaadet kriisis esile kerkinud väljakutsetele.
Kurioosne: enamus maailma krüptoäridest on registreeritud Eestisse Käive ulatub miljardite eurodeni
Rahapesu andmebüroo värske raporti kohaselt on enamus maailmas tegutsevatest virtuaalvääringut pakkuvatest ettevõtetest registreeritud Eestis. Neil on miljoneid kliente ning käive ulatub 20 miljardi euroni. Samas toob järelevalve välja, et sektoris tegutsevatel ettevõtete on riskid maandamata.
Rahapesu andmebüroo värske raporti kohaselt on enamus maailmas tegutsevatest virtuaalvääringut pakkuvatest ettevõtetest registreeritud Eestis. Neil on miljoneid kliente ning käive ulatub 20 miljardi euroni. Samas toob järelevalve välja, et sektoris tegutsevatel ettevõtete on riskid maandamata.