• Jaga lugu:

  USA jõulumüük ületab prognoosi kohaselt ühe triljoni dollari piiri

  Walmarti pood Alexandrias Virginia osariigis. EPA-EFE/MICHAEL REYNOLDSFoto: EPA-EFE/MICHAEL REYNOLDS

  Täna avaldatud analüüsi kohaselt prognoositakse USA jõuluaegset jaemüüki ületavat esimest korda ühe triljoni dollari piiri, vahendab CNBC eMarketeri analüüsifirma uurimust.

  eMarketeri analüüsi järgi tuleb jõuluaegne jaemüük USA-s 1,002 triljonit dollarit, mis on ligikaudu 6% suurune kasv eelmise aastaga võrreldes, tähistades kiireimat kasvu alates 2011. aastast. Jõuluaegne müük, mis hõlmab vahemikku 1. novembrist 31. detsembrini, saab tuge madalast töötusemäärast, korralikust sissetulekute kasvust ning kõrgemast tarbijate kindlustundest.
  Uurimus tuleb välja ajal, kui tavapärased klaasist ja betoonist kaubanduskeskused on USA-s teatud raskustes, kui arvestada hiljutisi Searsi ja Toys ’R’ Us-i pankrotikaitsejuhtumeid ning olukorda, kus mitmeid jaekaupluste ketid on sulgemas sadu poode seoses internetikaubanduse võidukäiguga. Näiteks teatas eile USA sisustus- ja ehituskaupade kett Lowe’s, et sulgeb 51 kehvasid tulemusi näidanud poodi.
  Samal ajal näitab nüüd eMarketeri analüüs, et füüsilistel kaubamajadel läheb sellel jõuluhooajal eeldatavalt hästi, sest poodides tehtav müük peaks tõusma eelmise aastaga võrreldes 4,4% 878,38 miljardi dollarini. Siiski tõuseb e-kaubanduse maht veelgi kiiremini, jõudes 123,73 miljardi dollari suuruse käibeni, mis tähistaks 16,6% suurust tõusu eelmise aastaga võrreldes. See tõstab internetikaubanduse osakaalu kogu jaekaubanduse mahust 12,3% juurde.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Peep Siitam: palvetamine ja filosofeerimine talutavat elektri hinda ei too
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
USA ametivõimud hakkasid uurima Alibaba pilveäri
USA presidendi Joe Bideni administratsioon on otsustanud uurida e-kaubandusgigandi Alibaba pilveteenuseid, et saada aru, kas need ohustavad Ühendriikide julgeolekut, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed.
USA presidendi Joe Bideni administratsioon on otsustanud uurida e-kaubandusgigandi Alibaba pilveteenuseid, et saada aru, kas need ohustavad Ühendriikide julgeolekut, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed.
Raadiohommikus: Eesti IT-ettevõtete edulood Lähis-Idas ja spaaäri tulevikust kõrgete energiahindade juures
Dubai Expol käib Eesti IKT-sektori ettevõtete jaoks aktiivne töö ja ärisidemete sõlmimine. Cybernetica äriarenduse konsultant Kevin Tammearu räägib raadiohommikus sellest, kuidas õnnestus tal allkirjastada koostööleping Paapua Uus-Guinea valitsusega. Nortali Lähis-Ida ja Aafrika regiooni juht Marek Helm jagab kogemusi piirkonnas äri ajamisest ja ITLi juht Doris Põld selgitab, milliseid ärivõimalusi näevad Eesti IKT-ettevõtted Pärsia lahe regioonis.
Dubai Expol käib Eesti IKT-sektori ettevõtete jaoks aktiivne töö ja ärisidemete sõlmimine. Cybernetica äriarenduse konsultant Kevin Tammearu räägib raadiohommikus sellest, kuidas õnnestus tal allkirjastada koostööleping Paapua Uus-Guinea valitsusega. Nortali Lähis-Ida ja Aafrika regiooni juht Marek Helm jagab kogemusi piirkonnas äri ajamisest ja ITLi juht Doris Põld selgitab, milliseid ärivõimalusi näevad Eesti IKT-ettevõtted Pärsia lahe regioonis.
Valitsuses köeb kriis elektritoetuste pärast Keskerakond: vaja on lisaeelarvet
Kaks päeva kestnud läbirääkimised koalitsiooninõukogus ei ole Reformierakonda ja Keskerakonda suutnud kokkuleppeni viia, peaminister lubas esineda poliitilise avaldusega ning Keskerakonna juht Jüri Ratas ähvardas, et ajaaken hakkab vaikselt sulguma.
Kaks päeva kestnud läbirääkimised koalitsiooninõukogus ei ole Reformierakonda ja Keskerakonda suutnud kokkuleppeni viia, peaminister lubas esineda poliitilise avaldusega ning Keskerakonna juht Jüri Ratas ähvardas, et ajaaken hakkab vaikselt sulguma.