Mait Kraun • 16. november 2018 kell 19:30
Nvidia tulemused panid aktsia järsult kukkuma.  Foto: Shutterstock

Nvidia aktsiakrahh kümnendi suurim

Nvidia aktsia on täna langemas viimase kümnendi kiireimas tempos, sest rohkem kui pooled börsifirmat katvatest analüütikutest vähendasid aktsia hinnasihti, vahendab MarketWatch.

Nvidia aktsia on täna odavnenud 19,3 protsenti, 163,4 dollarini, mis on suurim langus alates 2008. aasta juulist. Aasta algusega võrreldes on aktsia odavnenud 15 protsenti ning kauples viimati nii madalal tasemel 2017. aasta septembris.

Keskpäevaks oli omanikku vahetanud enam kui 30 miljonit aktsiat, viimase 52 nädala keskmine kauplemismaht on olnud 12,9 miljonit aktsiat.

Hinnasihti vähendati järsult

Reede hommikul kattis Nvidia aktsiat kokku 35 analüütikud. 23 neist olid andnud Nvidiale ostusoovituse, 11 soovitas hoida ja vaid üks müüa. Nendest lausa 20 otsustasid Nvidia aktsia hinnasihti vähendada, mille tulemusel langes keskmine hinnasiht 285,94 dollarilt 246,71 dollarini.

Näiteks B. Riley FBRi analüütik Craig Ellis soovitas ostmise asemel aktsiat hoida ning kärpis hinnasihti 240 dollarilt 190 dollarini.

Susquehanna Financial Groupi analüütik Christopher Rolland kutsus varudega seotud probleeme „kirjeldamatult halvaks“ ning vähendas hinnasihti 230 dollarilt 210 dollarini. Samas nentis ta, et valu saab olema lühiajaline.

Kehvad tulemused

Kiibitootja teatas eile oma kolmanda kvartali tulemused ja prognoosid, mis olid oodatust kehvemad. Nvidia prognoosib, et nende neljanda kvartali käive ulatub 2,65–2,75 miljardi dollarini, analüütikud ootasid prognoosiks 3,4 miljardit dollarit. Tõsi, varudega seotud probleem ei olnud uudis, aga selle ulatus oli üllatuseks.

Ettevõtte puhaskasum kasvas 8 protsenti, 1,23 miljardi dollarini (1,97 dollarit aktsia kohta). Kohandatud kasum oli 1,84 dollarit aktsia kohta. Analüütikud ootasid puhaskasumiks 1,71 dollarit aktsia kohta ja kohandatud kasumiks 1,93 dollarit aktsia kohta. Käive oli 3,18 miljardit, analüütikud ootasid käibeks 3,24 miljardit.

Nvidia kvartalitulemuste kohta saab pikemalt lugeda siit.

Hetkel kuum