• Nvidia tulemused panid aktsia järsult kukkuma.Foto: Shutterstock
  Jaga lugu:

  Nvidia aktsiakrahh kümnendi suurim

  Nvidia aktsia on täna langemas viimase kümnendi kiireimas tempos, sest rohkem kui pooled börsifirmat katvatest analüütikutest vähendasid aktsia hinnasihti, vahendab MarketWatch.

  Nvidia aktsia on täna odavnenud 19,3 protsenti, 163,4 dollarini, mis on suurim langus alates 2008. aasta juulist. Aasta algusega võrreldes on aktsia odavnenud 15 protsenti ning kauples viimati nii madalal tasemel 2017. aasta septembris.
  Keskpäevaks oli omanikku vahetanud enam kui 30 miljonit aktsiat, viimase 52 nädala keskmine kauplemismaht on olnud 12,9 miljonit aktsiat.
  Hinnasihti vähendati järsult
  Reede hommikul kattis Nvidia aktsiat kokku 35 analüütikud. 23 neist olid andnud Nvidiale ostusoovituse, 11 soovitas hoida ja vaid üks müüa. Nendest lausa 20 otsustasid Nvidia aktsia hinnasihti vähendada, mille tulemusel langes keskmine hinnasiht 285,94 dollarilt 246,71 dollarini.
  Näiteks B. Riley FBRi analüütik Craig Ellis soovitas ostmise asemel aktsiat hoida ning kärpis hinnasihti 240 dollarilt 190 dollarini.
  Susquehanna Financial Groupi analüütik Christopher Rolland kutsus varudega seotud probleeme „kirjeldamatult halvaks“ ning vähendas hinnasihti 230 dollarilt 210 dollarini. Samas nentis ta, et valu saab olema lühiajaline.
  Kehvad tulemused
  Kiibitootja teatas eile oma kolmanda kvartali tulemused ja prognoosid, mis olid oodatust kehvemad. Nvidia prognoosib, et nende neljanda kvartali käive ulatub 2,65–2,75 miljardi dollarini, analüütikud ootasid prognoosiks 3,4 miljardit dollarit. Tõsi, varudega seotud probleem ei olnud uudis, aga selle ulatus oli üllatuseks.
  Ettevõtte puhaskasum kasvas 8 protsenti, 1,23 miljardi dollarini (1,97 dollarit aktsia kohta). Kohandatud kasum oli 1,84 dollarit aktsia kohta. Analüütikud ootasid puhaskasumiks 1,71 dollarit aktsia kohta ja kohandatud kasumiks 1,93 dollarit aktsia kohta. Käive oli 3,18 miljardit, analüütikud ootasid käibeks 3,24 miljardit.
  Nvidia kvartalitulemuste kohta saab pikemalt lugeda siit.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Anu Ruul: kestliku innovatsiooni võimalikkusest Maal – kümme sammu maailmalõpust eemale
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Toompark: üüriturule mahub veel 1500 korterit
Investor Toomase konverentsil rääkisid kinnisvara eksperdid nii elukondlikust kui ka ärikinnisvarade suundadest ning leitakse, et kinnisvarasektoris on ees veel kasvuruumi ning karuturul võiks leida just sealt varju.
Investor Toomase konverentsil rääkisid kinnisvara eksperdid nii elukondlikust kui ka ärikinnisvarade suundadest ning leitakse, et kinnisvarasektoris on ees veel kasvuruumi ning karuturul võiks leida just sealt varju.
Raadiohitid: ühe Eesti panga juhtimisviga ja uus Tuul Tallinna börsil
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Ossinovski vastane ei jäänud kohtu otsusega rahule
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.