• Nvidia tulemused panid aktsia järsult kukkuma.Foto: Shutterstock
  Jaga lugu:

  Nvidia aktsiakrahh kümnendi suurim

  Nvidia aktsia on täna langemas viimase kümnendi kiireimas tempos, sest rohkem kui pooled börsifirmat katvatest analüütikutest vähendasid aktsia hinnasihti, vahendab MarketWatch.

  Nvidia aktsia on täna odavnenud 19,3 protsenti, 163,4 dollarini, mis on suurim langus alates 2008. aasta juulist. Aasta algusega võrreldes on aktsia odavnenud 15 protsenti ning kauples viimati nii madalal tasemel 2017. aasta septembris.
  Keskpäevaks oli omanikku vahetanud enam kui 30 miljonit aktsiat, viimase 52 nädala keskmine kauplemismaht on olnud 12,9 miljonit aktsiat.
  Hinnasihti vähendati järsult
  Reede hommikul kattis Nvidia aktsiat kokku 35 analüütikud. 23 neist olid andnud Nvidiale ostusoovituse, 11 soovitas hoida ja vaid üks müüa. Nendest lausa 20 otsustasid Nvidia aktsia hinnasihti vähendada, mille tulemusel langes keskmine hinnasiht 285,94 dollarilt 246,71 dollarini.
  Näiteks B. Riley FBRi analüütik Craig Ellis soovitas ostmise asemel aktsiat hoida ning kärpis hinnasihti 240 dollarilt 190 dollarini.
  Susquehanna Financial Groupi analüütik Christopher Rolland kutsus varudega seotud probleeme „kirjeldamatult halvaks“ ning vähendas hinnasihti 230 dollarilt 210 dollarini. Samas nentis ta, et valu saab olema lühiajaline.
  Kehvad tulemused
  Kiibitootja teatas eile oma kolmanda kvartali tulemused ja prognoosid, mis olid oodatust kehvemad. Nvidia prognoosib, et nende neljanda kvartali käive ulatub 2,65–2,75 miljardi dollarini, analüütikud ootasid prognoosiks 3,4 miljardit dollarit. Tõsi, varudega seotud probleem ei olnud uudis, aga selle ulatus oli üllatuseks.
  Ettevõtte puhaskasum kasvas 8 protsenti, 1,23 miljardi dollarini (1,97 dollarit aktsia kohta). Kohandatud kasum oli 1,84 dollarit aktsia kohta. Analüütikud ootasid puhaskasumiks 1,71 dollarit aktsia kohta ja kohandatud kasumiks 1,93 dollarit aktsia kohta. Käive oli 3,18 miljardit, analüütikud ootasid käibeks 3,24 miljardit.
  Nvidia kvartalitulemuste kohta saab pikemalt lugeda siit.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tõnu Mertsina: jaekaubandus buumib
Jaekaubanduse kasv on tugev ka ilma välisturistideta ja on võtnud eelmise kümnendi finantskriisi eelsete buumiaastate mõõtmed, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina.
Jaekaubanduse kasv on tugev ka ilma välisturistideta ja on võtnud eelmise kümnendi finantskriisi eelsete buumiaastate mõõtmed, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina.
USA aktsiaturud lõpetasid börsinädala langusega
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Hasartmängumaks tahetakse kindlatest saajatest lahti siduda
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Raadiohommikus: Irina Embrich võitudest, Otto Pukk 637% tõusust ning Roman Zaštšerinski koroonapassist
Äripäeva hommikuprogramm kõneleb reedel suurtest võitjatest, aga ka koroonakriisist ja koroonapassist.
Äripäeva hommikuprogramm kõneleb reedel suurtest võitjatest, aga ka koroonakriisist ja koroonapassist.