Liina Laks • 19. november 2018 kell 12:11

Kontserni juhi rahavargus pani autoaktsiad langema

Renault-Nissan-Mitsubishi ühiskontserni juht kasutas Jaapani meedia andmetel aastaid kontserni raha enda tarbeks ning näitas oma saadavat palka väiksemana kui see tegelikult oli. Renault' ja Nissani aktsia reageerisid uudisele võimsa langusega.

Endine Nissani kontsernijuht Carlos Ghosn (vasakul) novembri alguses koos Prantsuse presindendi Emmanuel Macroniga Renault´ tehast külastamas.  Foto: SIPA/Scanpix

Renault-Nissan-Mitsubishi ühiskontserni juht Carlos Ghosn arreteeriti Bloombergi andmetel Jaapanis täna pärast seda, kui Jaapani leht Asahi teatas, et Goshni ootab ees kohtutee oma tasude vale deklareerimise ja kontserni raha väärkasutamise eest.

Nissan teatas täna, et Goshn kasutas kontserni raha isiklikel eesmärkidel. Nissanist on tänasega vallandatud nii Carlos Ghosn kui ka juhtivdirektor Greg Kelly.

Jaapani börsil aktsia enam reageerida ei jõudnud, kuid Saksamaal kukkus väärtpaber ligi 10%, 7,1 euro tasemele. Jaapani börsil on aktsia tänavu kaotanud väärtusest enam kui 10% ja kui Nissani langus jätkub Jaapani börsi avanedes nõndasamuti nagu Saksamaal, ootab Nissani investoreid ees must päev. Prantsusmaal kaotas Renaul' aktsia 10,5% oma väärtusest ja kaupleb 57 euro tasemel. Tänavu on aktsia väärtus kahanenud juba 30%.

Hetkel kuum