Mait Kraun • 22. november 2018 kell 18:50
Goldmani arvates peaks India aktsiatel hästi minema.  Foto: EPA

Goldman soovitab osta arenevate turgude aktsiaid

Goldman Sachsi varahaldusüksus teatas, et sellel aastal aktsiaturge tabanud volatiilsus on tavapärane nähtus ning soovitas langust kasutada arenevatele turgudele investeerimiseks, vahendab Bloomberg.

„See on naasemine normaalsusesse,“ ütles Goldmani rahvusvaheliste turgude strateegia juht James Ashley. „Me arvame, et arenevad turud on ülemüüdud. Meie hinnangul on see atraktiivne sisenemispunkt.“

Goldman ei ole ainuke, kelle arvates on aeg osta. Aberdeen Standard Investments soetas selle kuu alguses USA aktsiaid, Allianz Global Investors ostab kokku aga arenevate turgude võlakirju ning valitud aktsiaid Suurbritanniast, Hiinast ja Euroopast. Northcape Capital näeb samuti mitmeid ostuvõimalusi.

See aasta on globaalsete aktsiaturgude jaoks olnud kehv. Olukord muutus hullemaks novembris, mil volatiilsus kasvas nii USAs kui ka ülejäänud maailmas. Globaalsed aktsiaturud on viimastel päevadel osa kaotustest tasa teinud, aga Hiina, Hongkongi ja Lõuna-Korea aktsiad on jõudnud karuturule. Investorid kardavad, et arenevate turgude majandused aeglustuvad.

Goldman teatas, et on „mõõdukalt optimistlik“ Hiina aktsiate osas ning eelistab India ja Indoneesia aktsiaid, rääkis Ashley. „2019. aasta peamine sõnum on, et me eelistame arenevate turgude aktsiaid,“ lisas ta.

Ashley arvab, et praegu pole mõtet riske üleliia maandada. „Järgmiste aastate keskkond saab olema keerulisem kui lähiminevikus – tootlused saavad olema madalamad, aga riskid suuremad. See ei tähenda aga, et varad peab müüma ja rahas istuma.“

Hetkel kuum