Kaspar Allik • 26. märts 2019 kell 14:09

Teslade müük lõi Norras rekordi

Norralased krahmavad Tesla uut mudelit.   Foto: Sebastian Geisler/Scanpix

Kuigi märts pole veel läbi, on Tesla löönud mullust müügirekordit, kirjutas Bloomberg.

Pelgalt mõned nädalad pärast Tesla Model 3 Euroopasse jõudmist löövad need Norras müügirekordeid. Märtsis on seni registreeritud 3593 Model 3, seda veebilehe Teslastats.no andmetel. Kuigi märts veel kestab, on mulluse märtsi populaarseima auto müüginumbrid ületatud ning Tesla uut mudelit on ostetud 65 protsenti rohkem kui mullu populaarseimat Nissan Leafi.

Teslale on Norra suuruselt neljas turg pärast USAd, Hiinat ning Hollandit. Sellele on kaasa aidanud maksualandused ning tasuta või alandatud teetollid, mis on teinud Norrast suurima elektriautode turu inimese kohta.

Müügirekord aasta baasil on aga endiselt Volkswageni käes. 2015. ja 2016. aastal müüdi vastavalt 16 388 ning 26 574 Golfi.

Hetkel kuum