Liina Laks • 10 juuni 2019
Börsiuudised
Ainult tellijale

Pensionifondide tootlus plussis, üks fond kaotab kliente

Pärast eelmisel aastal toimunud suurt börsisula, mis paljudel investoritel tootluse portfellist pühkis, olid üsna nukras seisus ka pensionifondid. Kevadel said eelkõige indeksifondid taas hoo üles, aga paaril fondil tuleb rahakasvatamine väga vaevaliselt.

Tänavune tubli börside tõus on ka pensionikogujatele kasu toonud. Tänavu esimesel viiel kuul tasus end kõige enam ära jõulisem aktsiaturgudele panustamine.  Foto: imago/Scanpix

Möödunud aastal läks siinsetel pensionifondidel üsna nigelalt – aasta lõpus toimunud turgude kukkumine räsis fonde korralikult. Selle aastaga on pensionifondid oma positsiooni valdavalt parandanud. Siin pole muudatust toonud ka viimaste nädalate börside kõikumine. Poolaasta parima tõusu tegi LHV Pensionifond Indeks, mille NAV ehk netovarade väärtus kasvas 12,5%. Sellel on tihedalt kannul Swedbanki K90–99 pensionifond 11% ning SEB Energiline Pensionifond Indeks ja Tuleva Maailma Aktsiate Pensionifond kumbki 10,8% tõusuga alates 1. jaanuarist.

    Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum