Rait Kondor • 4. oktoober 2019 kell 16:57
Börsiuudised
Ainult tellijale
Ka Prantsuse vein läheb USA tollimaksude alla.  Foto: EPA/CAROLINE BLUMBERG

USA toiduliidud: uued tollimaksud Euroopa toidule tõstavad hindu ja kaotavad USAs töökohti

Uued 25% suurused tollimaksud Itaalia juustule, Prantsuse veinile, Šoti viskile, Briti küpsistele, Hispaania oliividele ja tuhandetele teistele Euroopa toiduainetele viivad just enne pühadehooaja saabumist hinnad üles ning sunnivad kärpima ameeriklaste töökohti, ütlesid toiduainetega seotud kaubanduskojad neljapäeval, vahendab Reuters.

Kolmapäeval teatas USA Kaubandusesinduse Amet, et seab sadadele Euroopa toodetele sisse tollimaksud, kui Maailma Kaubandusorganisatsioon andis loa reageerida Euroopa Liidu poolt antavatele subsiidiumitele suurte lennukite tootmiseks.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum