23. detsember 2015 kell 20:46

Börs: toorained aitasid aktsiaturul tõusta

New Yorgi börs  Foto: EPA

Standard & Poor’s 500 indeks tõusis kolmandat päeva järjest. Tõusule aitasid kaasa energia- ja toorainesektor, mis kallinesid kolme kuu kiireimas tempos, vahendab Bloomberg.

Toorainefirmad kallinesid juba teist päeva järjest, sest nafta hind tõusis kahe nädala kõrgeimale tasemele. Tööstusmetallide hinnad tõusid aga tänu optimismile, et Hiina ja USA majanduse olukorra paranamine võiks suurendada nõudlust.

Chevron Corp tõusis 3,9 protsenti ja vasekaevandaja Freeport-McMoRan lisas 16 protsenti, mis on suurim tõus alates septembrist. Micron Technology aktsia kukkus 2,2 protsenti, sest kvartalitulemused jäid oodatust kehvemaks.

Standard & Poor’s 500 indeks tõusis 1,2 protsenti 2064 punktini. Viimase kolme päevaga on indeks kallinenud 2,9 protsenti, mis tähendab, et indeks pole selle aasta lõikes enam miinuses. Dow Jonesi indeks lisas 1,1 protsenti ja lõpetas päeva 17 602 punktil. Nasdaq tõusis 0,9 protsenti.

„Nafta ja toorainete hinnatõus aitab turul august välja tulla,“ ütles investeerimisfirma OakBrook Investmentsi investeeringute juht Peter Jankovskis. „Tarbimiskulutused on head ja see peaks head kuulutama.“

WTI toornafta kallines 4,7 protsenti ja Brent lisas 4,4 protsenti. Kumbki maksis päeva lõpuks 37,83 ja 37,69 dollarit barrelist. Kulla (comex) hind langes 0,44 protsenti ja unts maksab 1069 dollarit.

Hetkel kuum