investor Toomas • 15. september kell 7:00
Investor Toomas
Ainult tellijale

Miks Lehman Brothers 12 aastat tagasi tegelikult põhja läks?

Lehman Brothers Holdings oli globaalse haardega USA suuruselt neljas pank, mille pankrotti 2008. aasta septembris loetakse ülemaailmse finantskriisi alguspunktiks. Lehman Brothersi pankrot oli suurim Ühendriikide ajaloos, ettevõttest jäi võlgu enam kui 600 miljardit USA dollarit. Pildil Eesti näitlejad Guido Kangur, Priit Võigemast ja Mait Malmsten Draamateatri etenduses "Lehman Brothers".  Foto: Heikki Leis

Trotsisin koroonapaanikat ja ostsin reede õhtuks pileti Eesti Draamateatri etendusele "Lehman Brothers", kus neli tundi kestnud tempokat draamakomöödiat jälgides sain selgust nii legendaarse panga edu saladustes kui ka dramaatilises lõpus.

See, kuidas Lehman Brothersi investeerimispanga asutajate elulugu oli teatrilavale toodud, oli kaasahaarav juba selle poolest, kuidas kogu etenduse vältel numbreid, kuupäevi, aastaarve, puuvilla- ja kohvihindu ja erinevate ettevõtmiste kasumipotentsiaali lausa varrukast ette vuristati.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum