Artikkel
Äripäeva restoranitestid
  • Kuula
    Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

    Restoranitest: jõuline maskuliingastronoomia

    Tallinnas Pärnu maantee ja Valli tänava nurgahoonet jagavad restoran Mehed Köögis ning pliinikohvik Babulja on justkui yin ja yang, kus restorani maskuliinne kuvand täiendab kohviku pehmet naiselikkust.

    Meestele meeldivad tulised road ja jõulised maitsed.

    Restoran kandis esialgu kohvikuga sama nime ja spetsialiseerus liharoogadele, kuid ilmselt ei olnud yin ja yang tasakaalus ning äri ei edenenud. Nüüdseks on endisest Vene köögiga liharestoranist saanud Eesti maskuliingastronoomiat esindav Mehed Köögis.
    Sisekujundus ega ka menüü pole sealjuures oluliselt mehisemaks läinud, liharestoranina oli see vaat et jõulisem kui nüüd. Kodulehekülge tsiteerides täidavad mehed köögis ehk peakokad Martin Ludvig ja Robert Piho „külastajate kõhud tõeliselt üllatuslike roogadega Põhjamaa köögikunstist“. Põhjamaade ehk Taani, Norra, Soome, Rootsi, Islandi gastronoomia on maailmas jätkuvalt populaarne.
    Restorani Mehed Köögis sisevaade.Foto: Raul Mee

    Toit-jook: 8

    Teenindus: 8

    Interjöör: 7

    Kokku: 23/30

    Äsja Valgetähe IV klassi teenetemärgi vääriliseks tunnistatud Dmitri Demjanov oli esimene, kes tõstis ka Eesti köögikunsti Põhjalasse, tema arvates on meil sellega rohkem ühisjooni kui ühegi teise piirkonnaga. Mehed Köögis aga nihutavad piiri veelgi kaugemale – menüüs on Lähis-Ida päritolu falafel, Jaapani misosupp ja kaheksajalg.
    Mul on põhimõtteliselt ükskõik, kust Põhjamaade piir läheb, pealegi viib ülemaailmne kliimasoojendamine seda nagunii tasapisi lõuna poole. Seepärast lasin hea maitsta nii falafelil kui ka kaheksajalal, grillitud vasikamaksal ja huntahvenal ning nautisin neid kõiki päritolust hoolimata. Maitses hästi, mehed köögis on oma ala meistrid.
    Püüdsin aru saada, kas restorani nimes olev maskuliinsus on ka taldrikule jõudnud. Hea tahte korral võib seda isegi leida. Meestele meeldib grillida – nii mõnigi roog on valminud grillil, mis on peetud vääriliseks isegi nimepidi ära tuua, nimelt on tegemist Mibrasali grilliga. Grillimistehnikat valdavad kokad perfektselt, nii kaheksajalg, huntahven kui ka veisemaks olid oskuslikult valmistatud.

    Peakokad: Martin Ludvig ja Robert Piho

    Omanik: Joosep Tinn

    Aadress: Pärnu mnt 2, Tallinn

    Telefon: 5300 7365

    Avatud: KN 17-00, RL 12-1, P 12-23

    Pearoogade hinnavahemik: 9,80–19,60 eurot (+lisand 2,50 eurot)

    Kodulehekülg: https://mehedresto.ee/

     

     

     

    Meestele meeldivad tulised road – kaheksajala lisandid tomati-salsa ja harissa-majonees olid üllatavalt vürtsikad. Meestele meeldivad jõulised maitsed – vasikamaks, mis iseenesest ju kergemate roogade killast, oli lisandiks saanud foie gras´ ja seened, mis koos veinikastmega minu jaoks vaat et liigagi tugevamaitseliseks osutus. Jõuliste maitsetega oli tegemist ka magustoidus nimega šokolaad ja vahukomm, kus šokolaadi lisandiks olid kirsikreem ja mustsõstra sorbee.
    Road olid detaili- ja maitserohked ning võib arvata, et ka kaunilt kujundatud, kuid seda võib ainult oletada – restoranisaal on nii „hubaselt“ hämar, et lihatüki küll leiab üles, kuid peenemad detailid jäävad tabamata. Laual oli küll küünal, aga ükskõik kuidas me seda sättisime, jäid värvid ja detailid saladuseks.
    Teenindus on uue nimega restoranis tunduvalt parem kui eelmise liharestorani ajal. Neiud olid kiired ja krapsud ja kui algaja ettekandja teadmistega hätta jäi, oli kogenum kohe abiks. Jookide poolest on kõik jäänud samaks – endiselt esitleb kokteile kaunilt kujundatud pildimenüü ja muu maailma veinide kõrval on esindatud ka Gruusia.
Kairit Kall: kvantiteedimajandusest kvaliteedimajanduseks
Eesti võiks muutuda kvaliteetsete toodete ja teenuste keskuseks, kuhu tullakse õppima, kuidas paremini teha, kirjutab Kairit Kall arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Eesti võiks muutuda kvaliteetsete toodete ja teenuste keskuseks, kuhu tullakse õppima, kuidas paremini teha, kirjutab Kairit Kall arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Suure seitsmikuga on ühinemas uus tegija
Analüütikute hinnangul on maagilisest seitsmikust puudu ravimifirma, mille aktsia hinna kasv edestab juba viit imelise seitsmiku liiget ning omab S&P 500 indeksis suuremat positsiooni kui Tesla.
Analüütikute hinnangul on maagilisest seitsmikust puudu ravimifirma, mille aktsia hinna kasv edestab juba viit imelise seitsmiku liiget ning omab S&P 500 indeksis suuremat positsiooni kui Tesla.
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Myraka ettevõtlusblogi: viie milli eest vaba aega, palun! “Ükskõik kui pees vahepeal asjad on, kõik läheb mööda.“
Suure Mi toitlustusäri tänavuse hooaja kalender on koos, retseptid on koos, kaarik on stardi- ja mina laskevalmis, kirjutab Äripäeva toitlustusettevõtjast kolumnist Üllar „Myrakas“ Priks, kes seekordses postituses pajatab ajast, rahast ja elutööst.
Suure Mi toitlustusäri tänavuse hooaja kalender on koos, retseptid on koos, kaarik on stardi- ja mina laskevalmis, kirjutab Äripäeva toitlustusettevõtjast kolumnist Üllar „Myrakas“ Priks, kes seekordses postituses pajatab ajast, rahast ja elutööst.
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Genka ettevõtlusest: valin vähem raha ja rohkem vabadust
Henry Kõrvitsa ehk artistinimega Genka sõnul pole raha tema jaoks kõige olulisem. Tähtsam on oma aeg ja võimalus seda meelepäraselt veeta.
Henry Kõrvitsa ehk artistinimega Genka sõnul pole raha tema jaoks kõige olulisem. Tähtsam on oma aeg ja võimalus seda meelepäraselt veeta.
Tippjuhi nipid: mida teha, kui töötaja tuleb palka juurde küsima, aga …
Kui töötaja, kes pole teistega võrreldes olnud nii silmapaistev, tuleb palka juurde küsima, siis oled sa juhina juba õige hetke probleemidest rääkimiseks mööda lasknud, rääkis Prisma Peremarketi Eesti maajuht Teemu Kilpiä.
Kui töötaja, kes pole teistega võrreldes olnud nii silmapaistev, tuleb palka juurde küsima, siis oled sa juhina juba õige hetke probleemidest rääkimiseks mööda lasknud, rääkis Prisma Peremarketi Eesti maajuht Teemu Kilpiä.
Jaanika Altraja: rohepöördes õnnestumiseks tuleb vähendada ebavõrdsust
Ühetaoline tulumaks ja madalad varamaksud mõjuvad tänapäeval dogmaatiliste jäänukitena, mis suurendavad ebavõrdsust ja pidurdavad rohepööret, kirjutab Jaanika Altraja arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis
Ühetaoline tulumaks ja madalad varamaksud mõjuvad tänapäeval dogmaatiliste jäänukitena, mis suurendavad ebavõrdsust ja pidurdavad rohepööret, kirjutab Jaanika Altraja arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis
Ameerika RAM – üks auto kõikideks sõitudeks
Igapäevaselt tööle, naisega ostlema, pojaga trenni, nädalavahetusel sõpradega erinevaid hobisid harrastama, sekka suvilaehitusega seotud sõidud – kõik need saab edukalt tehtud aasta pikapi tiitliga pärjatud suure ja jõulise RAMiga USCAR – Ameerika Autost.
Igapäevaselt tööle, naisega ostlema, pojaga trenni, nädalavahetusel sõpradega erinevaid hobisid harrastama, sekka suvilaehitusega seotud sõidud – kõik need saab edukalt tehtud aasta pikapi tiitliga pärjatud suure ja jõulise RAMiga USCAR – Ameerika Autost.
Suur reede raadios: Jüri Ratas Keskerakonna võimust pealinnas
Tallinnas on toimunud revolutsioon: üle kahe kümnendi püsinud Keskerakonna võim on otsas. Aga kas uus võimuliit leiab neljakesi ka ühisosa?
Tallinnas on toimunud revolutsioon: üle kahe kümnendi püsinud Keskerakonna võim on otsas. Aga kas uus võimuliit leiab neljakesi ka ühisosa?
Tartus baaripidamise lõpetanud firma jäi töötajatele võlgu
Tartu Supilinnas Mülä baari varem vedanud firma läks pankrotimenetlusse, mis võiks ettevõtte ühe omaniku sõnul tuua lahenduse ka maksmata jäänud palkadele.
Tartu Supilinnas Mülä baari varem vedanud firma läks pankrotimenetlusse, mis võiks ettevõtte ühe omaniku sõnul tuua lahenduse ka maksmata jäänud palkadele.