Mai Kroonmäe • 9. juuni kell 8:20

Ettevõtjad: kasutage toetusvõimalust teadlase kaasamiseks

SekMo meetme ekspert tõi saates välja, et selleks, et teadmised saaks ühiskonnas liikuda, peavad liikuma ka inimesed.  Foto: Erakogu

Nii era- kui avaliku sektori ettevõtetel on võimalik novembri lõpuni taotleda toetust SekMo meetmest, et ettevõttega teatud ajaks liita teadlane, kes aitab läbi viia teadusuuringut või osaleb tootearendusprotsessis.

Mida kujutab endast SekMo ehk sektoritevahelise mobiilsuse meede ja miks toetust saanud ettevõtjad soovitaks teistelgi kasutada võimalust ja doktorikraadiga teadlase kaasamine ette võtta, kuuleb Äripäeva raadio sisuturundussaatest.

Meedet ja selle tingimusi tutvustavad saates Eesti Teadusagentuuri SekMo meetme ekspert Viktor Muuli ja Riigi Tugiteenuste Keskuse teenusekoordinaator Tea Tassa. Kuuleme, miks üldse meede ellu kutsuti, kellele ja milleks toetus mõeldud on, mille alusel sobivust hinnatakse ja palju muud.

Lisaks kuuleme Ubik Solutionsi, HansaBioMedi ja Graanul Biotechi näitel, miks otsustati ettevõttega kindlaks ajaks teadlane liita, mis arengujärgus projektid on ja millist kasu meetmes nähakse.

Saadet juhib Mai Kroonmäe.

Kuula saadet siit:

Hetkel kuum