• OMX Baltic−0,29%301,41
  • OMX Riga0,11%894,38
  • OMX Tallinn−0,09%2 067,57
  • OMX Vilnius−0,12%1 199,72
  • S&P 5000,00%6 204,95
  • DOW 300,00%44 094,77
  • Nasdaq 0,47%20 369,73
  • FTSE 100−0,29%8 735,71
  • Nikkei 225−1,24%39 986,33
  • CMC Crypto 2000,00%0,00
  • USD/EUR0,00%0,85
  • GBP/EUR0,00%1,16
  • EUR/RUB0,00%92,65
  • OMX Baltic−0,29%301,41
  • OMX Riga0,11%894,38
  • OMX Tallinn−0,09%2 067,57
  • OMX Vilnius−0,12%1 199,72
  • S&P 5000,00%6 204,95
  • DOW 300,00%44 094,77
  • Nasdaq 0,47%20 369,73
  • FTSE 100−0,29%8 735,71
  • Nikkei 225−1,24%39 986,33
  • CMC Crypto 2000,00%0,00
  • USD/EUR0,00%0,85
  • GBP/EUR0,00%1,16
  • EUR/RUB0,00%92,65
  • 12.12.23, 16:00

Kõrtsi asemele maherestorani teinud ettevõtja kaotas pooled kliendid

Kõrtsi asemel maherestoraniga alustanud ettevõtja kaotas pea pooled kohalikest püsiklientidest, kuid usub siiski, et ka uus ärimudel toob edu.
Hämsa maheresto ja heaolukeskuse perenaine Ulvi Parksepp rääkis saates "Turismitund", kuidas kõrtsist sai tootearenduse tagajärjel maheresto ning millist mõju see ettevõttele ja senistele klientidele avaldas.
  • Hämsa maheresto ja heaolukeskuse perenaine Ulvi Parksepp rääkis saates "Turismitund", kuidas kõrtsist sai tootearenduse tagajärjel maheresto ning millist mõju see ettevõttele ja senistele klientidele avaldas.
  • Foto: Arvo Meeks/Lõuna-Eesti Postimees
Hämsa maheresto perenaine Ulvi Parksepp ütles saates „Turismitund“, et loodab kaotatud klientide asemele leida uued, kes väärtustavad mahetoitu ja on valmis selle eest rohkem maksma.
Parksepa sõnul on konkurents mahetoitu pakkuvate restoranides seas väike ning uute sobilike klientide arv on juba vaikselt ka tõusuteel. Kohalike klientide kaotamine oli Parksepa sõnul paratamatus ning tootearendust planeerides olid ettevõtjad sellega arvestanud.
Saates tuleb juttu tootearendusest turismivaldkonnas ning täpsemalt uurime, kuidas kaks turismiettevõtjat oma olemasolevat teenust muutsid või täiesti uue teenuse lõid. Saate esimeses pooles tuleb juttu sellest, kuidas ja miks ettevõtjad tootearendusega tegelema hakkasid, kui aja- ja rahakulukas protsess kujunes ning mis oli tagasi vaadates kogu ettevõtmise laiem mõju.

Artikkel jätkub pärast reklaami

Saate teises pooles räägime laiemalt ettevõtluskeskkonna teemadel, uurime, kuidas möödus suvi, kuidas ettevõtjad planeerivad järgmist aastat ja kuidas on nad meelestatud madalhooaja eel.
Sellest, kuidas loodi ökomaja majutuspakett ja prügipüük jõelt räägib saates Sauga Kaluriküla peremees Jakob Kose ning Hämsa maheresto ja heaolukeskuse perenaine Ulvi Parksepp räägib, kuidas kõrtsist sai maheresto. Saadet juhib Gregor Alaküla.
Kõrtsi asemele maherestorani teinud ettevõtja kaotas pooled kliendid
00:00

Seotud lood

Äriplaan 2026

Äriplaan 2026

Uurime välja Eesti majanduse arengusuunad 2026. aastal, et ettevõtjatel ja tippjuhtidel oleks, millele tuginedes järgmist aastat planeerida.

Kas eksport ja kaitsetööstuse areng võiksid Eesti majandusele uue käigu sisse aidata? Kuidas näevad Põhjamaade ettevõtjad ja tippjuhid Eesti võimalusi rahvusvahelisel areenil ning kas nad plaanivad siia investeerida? Kuhu investeerivad ning millele tõmbavad pidurit Eesti ettevõtjad? Missugune on riigi äriplaan 2026. aastaks? Kõigile nendele küsimustele saad vastuse 17. septembril Eesti mõjukaimal majanduskonverentsil Äriplaan!

Enda kogemust tulevad Eestisse jagama ülemaailmse ulatusega Rootsi masina- ja metallitööstusettevõte Hanza AB asutaja ja tegevjuht Erik Stenfors ning Telia Company president ja tegevjuht Patrik Hofbauer.

  • Toimumisaeg:
    17.09.2025
  • Alguseni:
    2 k 15 p 17 t
  • Toimumiskoht:
    Tallinn

Hetkel kuum

Podcastid

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Äripäeva esilehele