23. november 1995 kell 22:00

Firma Orkla Foods koondab oma tootmist

Firma tegevus hargneb viieks: Stabburet Engros toodab külmutatud pitsat, moosi, konserveeritud aedvilja jm, Stabburet Färskvaror valmistab põhiliselt lihatooteid, Procordia Food valmistoitu, konserve, külmutatud kartulitooteid, moosi, kastmeid jm, Abba Seafood tigusid, kalamarja ning Industridivisionen valmistab Taanis martsipani ja salateid ning talle kuulub mitu veskit. Orkla Foodsi omanduses on tootmiskäitisi veel Soomes, Eestis, Saksamaal ja Austrias. Nagu ütles kontserni peadirektori asetäitja Finn Jebsen, on firmal kavas lähema viie aasta jooksul käitiste arvu vähendada ja tootmist koondada. Sellest tekkiv sünergeetiline efekt on tema hinnangul 540 miljonit Eesti krooni.

«On kindel, et edaspidi ei tasu meil moosi keeta kuues erinevas paigas: Brumunddalis (Norra), Kumlas ja Tollarpis (Rootsi), Skräves ja Frörupis (Taani) ning Põltsamaal. Arvestades Eesti odavat tööjõudu säilitame tootmise ilmselt Põltsamaal ja kärbime seda kas Rootsis või Taanis,» arvas Orkla Foodsi tegevdirektor Bent Fuglesang.

Orkla Foodsi käibest langeb 35% Norra, 35% Rootsi, 15% Taani ja 2% Soome arvele. Lähiajal kavatseb firma oma tegevust laiendada eelkõige Taanis ja Soomes.

On loomulik, et Orkla Foods peab oma koduturuks eelkõige Põhjamaid, kuid samal ajal kavatseb ta laiendada oma tegevust ka kindlatel turgudel väljaspool Põhjalat. Eelkõige püütakse laiendada pitsatootmist Poolas ja Singapuris. DI

Hetkel kuum