• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Firma Orkla Foods koondab oma tootmist

  Firma tegevus hargneb viieks: Stabburet Engros toodab külmutatud pitsat, moosi, konserveeritud aedvilja jm, Stabburet Färskvaror valmistab põhiliselt lihatooteid, Procordia Food valmistoitu, konserve, külmutatud kartulitooteid, moosi, kastmeid jm, Abba Seafood tigusid, kalamarja ning Industridivisionen valmistab Taanis martsipani ja salateid ning talle kuulub mitu veskit. Orkla Foodsi omanduses on tootmiskäitisi veel Soomes, Eestis, Saksamaal ja Austrias. Nagu ütles kontserni peadirektori asetäitja Finn Jebsen, on firmal kavas lähema viie aasta jooksul käitiste arvu vähendada ja tootmist koondada. Sellest tekkiv sünergeetiline efekt on tema hinnangul 540 miljonit Eesti krooni.
  «On kindel, et edaspidi ei tasu meil moosi keeta kuues erinevas paigas: Brumunddalis (Norra), Kumlas ja Tollarpis (Rootsi), Skräves ja Frörupis (Taani) ning Põltsamaal. Arvestades Eesti odavat tööjõudu säilitame tootmise ilmselt Põltsamaal ja kärbime seda kas Rootsis või Taanis,» arvas Orkla Foodsi tegevdirektor Bent Fuglesang.
  Orkla Foodsi käibest langeb 35% Norra, 35% Rootsi, 15% Taani ja 2% Soome arvele. Lähiajal kavatseb firma oma tegevust laiendada eelkõige Taanis ja Soomes.
  On loomulik, et Orkla Foods peab oma koduturuks eelkõige Põhjamaid, kuid samal ajal kavatseb ta laiendada oma tegevust ka kindlatel turgudel väljaspool Põhjalat. Eelkõige püütakse laiendada pitsatootmist Poolas ja Singapuris. DI
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Saksa majandusajakirjanik valimiste eel: taastame Hansa Liidu!
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Ignitis ja Šiauliu vedasid Balti börse allapoole
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Et saunamõnusid jätkuks kauemaks!
Saunumi sisekliimaseade muudab saunakogemuse mõnusaks isegi pelglikumale saunalisele ning laseb leili nautida kauem, kui seda seni saanud. Saladus peitub unikaalses Saunumi tehnoloogias – nimelt tõmbab uudne sisekliimaseade endasse leiliruumis nii kuumema kui jahedama õhuvoolu, segab need ning väljutab ühtlasemal temperatuuril õhu-leiliauru segu, mis kehale paremini tajutavam ning on ühtlasi organismile mõnusam kogeda.
Saunumi sisekliimaseade muudab saunakogemuse mõnusaks isegi pelglikumale saunalisele ning laseb leili nautida kauem, kui seda seni saanud. Saladus peitub unikaalses Saunumi tehnoloogias – nimelt tõmbab uudne sisekliimaseade endasse leiliruumis nii kuumema kui jahedama õhuvoolu, segab need ning väljutab ühtlasemal temperatuuril õhu-leiliauru segu, mis kehale paremini tajutavam ning on ühtlasi organismile mõnusam kogeda.
Suurpõllumees Tõnu Post: toit ei tohi olla odav
"...sest odavat asja raisatakse," põhjendas Saaremaa põllumajandusettevõtja Tõnu Post Äriplaan 2022 konverentsil oma väidet. Tema sõnul on ka rohepööre põllumajandusele hädavajalik, sest kõik, mis reostab õhku, jõuab otsejoones meie toidulauale.
"...sest odavat asja raisatakse," põhjendas Saaremaa põllumajandusettevõtja Tõnu Post Äriplaan 2022 konverentsil oma väidet. Tema sõnul on ka rohepööre põllumajandusele hädavajalik, sest kõik, mis reostab õhku, jõuab otsejoones meie toidulauale.