21. detsember 1995 kell 22:00

Vähi triumfeeris Sakala keskuses

Üleeile õhtul surus peaminister Tiit Vähi koos abikaasa Raine-Leaga kätt ligikaudu üheksasajal väljavalitul. Koonderakonna nõukoda eesotsas Ülo Pärnitsaga oli otsustanud austada Eesti ärimehi (-naisi) aastalõpupeoga. Kutse kahele maksis 2000 krooni, mis osavõtjail tuli tasuda koonderakonna nõukoja kontole Põhja-Eesti Pangas. Erakonna kassa täienes 900 000 krooniga, miinus korralduskulud.

Nii kutsel kui ka peoõhtul esitleti Tiit Vähit mitte kui peaministrit, vaid kui koonderakonna esimeest. Koonderakondliku varjundiga oli ka peokülaliste nimekiri, kust täielikult puudusid reformierakonda ja Isamaad toetavad ärimehed ning näha polnud ka nn rüütelkonda.

Kuna iga 2000 krooni oli teretulnud, siis osutus maja veidi ülerahvastatuks. Keskmiselt viiekümnendates eluaastates endised ja praegused ettevõtete direktorid seisid koos abikaasadega pikkades järjekordades, et ulatuda laudadele asetatud kartulisalati, rosolje, singitükikeste ja odava Ungari veinini. Viimastele ei jätkunud enam kaugeltki kõike.

Hetkel kuum