26. veebruar 1996 kell 22:00

Lühiuudised

Baltika Grupp avab täna Moskvas oma müügiesinduse. Uus 92m² salong on koostöös GUMi kaubamajaga.

Baltika turundusdirektori Edward Kösteri sõnul pakub Moskva salong kogu garderoobi neile, kes hindavad stiilset rõivastuskultuuri. Köster ei soostunud nimetama salongi maksumust.

Lisaks Moskvale on Baltikal esindus ka Lätis, Leedus, Peterburis, Soomes ja Rootsis. Septembris Stockholmi kesklinna PUBi kaubamajas avatud salongi käive oli selle avamisest kuni 28. jaanuarini 1,5 miljonit Rootsi krooni. Kösteri sõnul on Baltika Grupile tehtud hulk koostööpakkumusi, neist üks suurem USAst. Eelnev turu-uuring näitas, et vene ostja on kaubamärgitruum kui Lääne-Euroopa tarbija, lisas ta.

GUMi kaubamaja on olnud kaua Moskva ärielu ja kaubanduse sümbol ning on praegu suurim rahvusvahelise mainega toodete jaemüüja Venemaal. ÄP

Merita panga Tallinna filiaal kavandab hakata klientidele pakkuma hoiustamisvõimalust, mis võib huvitada ka Euroopas olevaid Merita panga filiaali kliente. Kavandatav hoiustamisvõimalus pole suure tulususega, kuid tal on suhteliselt madal riskimäär, ütles Merita panga Tallinna filiaali jurist Juhani Seilenthal.

Hoiustamisvõimaluste laiendamise põhjustab Seilenthali sõnul Soome ettevõtete elav huvi Eesti majanduse vastu. Tallinna filiaali kliendid on suuremas osas Soome firmad.

Merita panga Tallinna filiaali bilansimaht moodustas jaanuari lõpu seisuga 308 mln krooni. Võlgnevus klientidele oli 144,9 mln krooni ning panga laenuportfell 188 mln krooni. ÄP

Alates eelmisest nädalast müüvad kõik Virumaa Kommertspanga 67 filiaali American Expressi ja teisi reisit?ekke, teatas Virumaa Kommertspanga avalike suhete juht Malle Lind.

Lind märkis, et reisit?ekke kasutada on tunduvalt turvalisem kui sularaha ja nt alla 21aastased noorukid, kes ei saa VISA-kaarti veel omandada, saavad reisit?ekke kasutada. ÄP

28. veebruaril algavad Haapsalus maailmameistrivõistlused purjesuusatamises, mille osalejatele sõlmis tervisekindlustuspoliisid ASA Kindlustus. ASA Kindlustuse peadirektor Sergei Net?ajev ütles, et osalejate ja kohtunike kindlustuskatte suurus on 25 000 krooni. Võistluse korraldab Eesti purilaua assotsiatsioon. ÄP

Nelja kommertspanga magnetkaartide ühiskasutamise testimine on lõppjärgus, ütles ASi Kaardikeskus tegevdirektor Margus Aun.

Aun ütles, et pärast testimist võetakse ristkasutusele Hansapanga, Hoiupanga, Tallinna Panga ning Forekspanga kaardid.

Auna sõnul on magnetkaartide ühiskasutamine tehniliselt võimalik nädala pärast, kuid on vaja veel lahendada protseduurilised küsimused. Ta ütles, et kaartide ristkasutus vajab ka ühist kliiringsüsteemi ning tasaarveldusi, kuna üks pank peab teisele raha välja andma.

Aun sõnas, et ASiga Kaardikeskus on soovinud liituda ka Tööstuspank ja EVEA pank. BNS

Eesti suurim sotsiaalmaksuvõlglane oli selle aasta 1. jaanuari seisuga RAS Ookean, talle järgnevad RAS Silmet ja AS Marlekor.

Sotsiaalkindlustusameti andmetel moodustas RASi Ookean sotsiaalmaksuvõlg 55,7 mln ning koos intressidega üle 106 mln krooni.

Suuremad võlglased olid 1. jaanuari seisuga veel RAS Silmet ja AS Marlekor, mõlemal võlg koos intressidega üle 19 miljoni krooni. RAS Esteli, politseiprefektuuri, Dvigateli, AS Narova ja Majaki koguvõlg oli 13,5-14,5 miljonit krooni. BNS

Aprilli algul avatavas uues Stockmanni kaubamajas on müügipinda 5500 m².

Stockmanni Eesti kaubamaja direktor Juha Oksanen ütles, et uus hoone avab uksed 2. aprillil Tallinnas Liivalaia tänaval. Uues kaubamajas on lisaks tavapärastele rõivakaupadele 1600 m² pinda toidukaupade ja 400 m² kodukaupade osakonnale, märkis Oksanen. Ta lisas, et uues majas alustab tööd restoran ja kohvik. BNS

Hetkel kuum