9. aprill 1996 kell 22:00

Dollar kindlustas positsioone

Eile oli suurem dollari tõusu päev. USA turgude avanedes oli dollari kurss tõusnud üle penni 1,49 Saksa margani ehk kaheksa senti 11,92 kroonini. Dollarit toetavad kõrgemad intressid võrreldes Saksamaaga. Tööstustellimused langesid veebruaris Saksamaal ühe protsendi võrra -- see oli teravaks kontrastiks tööpuuduse vähenemisele USAs. Dow Jones, mis esmaspäeval tugevalt langes, alustas eile veidi kindlamini ülalpool 5600 punkti.

Skandinaavia valuutade kurss oli eile üsna horisontaalne. Soome mark võrdus ligikaudu 2,558, Rootsi kroon 1,778 Eesti krooniga, kerge tendentsiga languse suunas. Helsingi börs jäi eile praktiliselt samale tasemele, tõustes vaid neli punkti, 1795 punktini. Hansapanga aktsia hind jäi Helsingis samuti endiseks: 28 marka, mis vastas 71,62 kroonile. Tehingute käive oli 7200 aktsiat. Stockholmi börs tõusis kolm punkti, 1836 punktini.

Rubla kurss on asunud veidi kiiremini langema. Eilne langus oli üheksa rubla, kursini 4894 RUR/USD.

Hetkel kuum