• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Eesti ehitusmaterjalid said Lätis eelistuse

  Läti lasteküla 40 miljoni kroonisest ehituseelarvest teeb 6 miljoni krooni eest töid puitkonstruktsioone valmistav AS Matek. Läti SOS lasteküla ehituse peatöövõtja Läti-Rootsi ühisfirmaga Joz sõlmis möödunud nädala lõpul 6 miljoni kroonise alltöövõtulepingu puitkarkasse valmistav firma Matek. Matek on puitkonstruktsioonid valmistanud ka Keila ning Vilniuse SOS lasteküla hoonete tarvis.
  Eesti firmadest sõlmiti alltöövõtuleping veel ASidega Est-Stein, Haapsalu Uksetehas ning Kolumbia Kivi.
  Ehituse peatöövõtja Joz töödejuhataja Robert Andõn?i sõnul tuli ehitusfirmale ettekirjutus kasutada alltöövõtjatena Eesti firmasid projekti tellijalt ja finantseerijalt SOS Kinderdorfilt. Kokku on alltöövõtjaid üheksa.
  «Ettekirjutus on tingitud Eesti firmade eelnevast kogemusest taolist küla ehitada,» märkis ta. Andõn? lisas, et Eesti firmadest kivide transportimine Lätti läheb kulukamaks kui kohalike kivide kasutamine. Ilma tellija ettekirjutuseta oleks Joz kasutanud kindlasti Haapsalu uksetehase aknaid-uksi, sest taolisi tooteid Lätis pole, ütles ta.
  SOS lasteküla Baltimaade projektijuhi Tom Malveti sõnul valiti Eesti firmad just tänu oma heale hinna ja kvaliteedi suhtele.
  Ehitust ettevalmistavad tööd algasid kuu algul, kuid nurgakivi pannakse juulis, ütles Mateki müügiesindaja Margo Vilu.
  Hoonestu peab valmima tuleva aasta juunis. Projekt näeb ette 860ruutmeetrise lasteaia, kümne umbes 140ruutmeetrise üldpinnaga peremaja ning kuue muu 150--200ruutmeetrise hoone ehitamist.
  Sarnased lastekülad valmisid möödunud aasta suvel Keilas ja Vilniuses. Nende objektide peatöövõtja oli Soome firma YT Yhtima.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Peep Siitam: palvetamine ja filosofeerimine talutavat elektri hinda ei too
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
USA ametivõimud hakkasid uurima Alibaba pilveäri
USA presidendi Joe Bideni administratsioon on otsustanud uurida e-kaubandusgigandi Alibaba pilveteenuseid, et saada aru, kas need ohustavad Ühendriikide julgeolekut, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed.
USA presidendi Joe Bideni administratsioon on otsustanud uurida e-kaubandusgigandi Alibaba pilveteenuseid, et saada aru, kas need ohustavad Ühendriikide julgeolekut, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed.
Venemaa firma tellib hiigeljäälõhkuja Soomest Vene omanikega laevatehaselt
Helsinki Shipyard sai Venemaa firmalt tellimuse ehitada uus jäämurdja, mis on suurim diisel-elektri-jäälõhkuja, mis Soomes kunagi ehitatud, kirjutab Helsingin Sanomat.
Helsinki Shipyard sai Venemaa firmalt tellimuse ehitada uus jäämurdja, mis on suurim diisel-elektri-jäälõhkuja, mis Soomes kunagi ehitatud, kirjutab Helsingin Sanomat.
Soome pungil kirbuturg toob ülejäägi Eestisse
Koroonaajal rohkem koju suunatud soomlased toovad kasutatud kaupa kõvasti kirbuturule, aga müügiks see päris sama tempoga ei lähe. Forssa Hope-nimeline taaskasutuskoht toob müümata jäänud kauba Eestisse, kirjutab Yle uudisteportaal.
Koroonaajal rohkem koju suunatud soomlased toovad kasutatud kaupa kõvasti kirbuturule, aga müügiks see päris sama tempoga ei lähe. Forssa Hope-nimeline taaskasutuskoht toob müümata jäänud kauba Eestisse, kirjutab Yle uudisteportaal.