• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Ofelia ootab litsentsi taastamist

  ASi Ofelia praeguse direktori Tomi Ovaska sõnul oli litsentsikomisjoni otsus Ofelia tegevuslitsents peatada talle suur üllatus.
  Ta märkis, et firma püüab kõigiti aidata Eesti ametivõime, et Ofelia vastu algatatud kriminaalasi tooks asjasse selgust. «Me oleme praegu seisukohal, et Ofelia saab tegevuslitsentsi tagasi,» lausus Ovaska.
  Ka Primalco tegevdirektor Erkki Anttila arvas, et Ofelia litsentsi ei tühistata.
  Erkki Anttila sõnul puudutab Ofelia vastu algatatud kriminaalasi üksikuid inimesi, praegu kannatab aga Ofelia kui firma.
  Täpsemalt ei soovinud Anttila oma arvamust kommenteerida.
  Küsimusele, kas Primalco on teinud plaane juhuks, kui Ofelia litsentsi kaotab, vastas Ovaska, et kuna firma loodab litsentsi taastamisse, siis pole ka juhtkond mingeid plaane arutanud.
  Ovaska ei osanud eile veel öelda, kui suur võiks olla Ofelia tegevuslitsentsi peatamisest tulenev rahaline kahju. Samuti ei soovinud ta kommenteerida, kuivõrd suur võib olla tagasilöök Ofelia toodangu turustamisel, kui tegevuslitsents antakse firmale tagasi ning tegevust jätkatakse.
  Praegu on Ofelia tegevjuhtkond kuni kriminaalasja lõppemiseni juhtimisest kõrvaldatud. Samuti ei toodeta ega müüda ühtegi tilka Ofelia jooke.
  Ofelia Tabasalus asuva tootmishoone juures viibinud paar töötajat ei lasknud kedagi ettevõtte väravast sisse. Nad ei osanud Ofeliaga juhtunust midagi rääkida. «Meie oleme lihtsad töötajad,» ütlesid nad. «Teeme oma tööd ning siit läheb välja alkoholi just nii palju, kui palju seda minema peab.»
  Mingit oma versiooni neil Ofelia väidetavate tolliseaduste rikkumise kohta ei olnud, kuid nad ei uskunud, et Ofelia milleski süüdi on.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Andrus Tamm: Narvas aitaksid luua töökohti ainult heanaaberlikud suhted
Ühe konsultatsioonifirma hinnangul tõi Nord Stream 2 projekt Soome ligikaudu 600 töökohta ja 413 miljoni euro jagu majanduslikku kasu. Kas te kujutate ette, kuidas oleks Ida-Virumaale ja Eestile tervikuna mõjunud selline rahasüst, küsib Keskerakonna Narva nimekirjas kandideeriv Andrus Tamm vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Ühe konsultatsioonifirma hinnangul tõi Nord Stream 2 projekt Soome ligikaudu 600 töökohta ja 413 miljoni euro jagu majanduslikku kasu. Kas te kujutate ette, kuidas oleks Ida-Virumaale ja Eestile tervikuna mõjunud selline rahasüst, küsib Keskerakonna Narva nimekirjas kandideeriv Andrus Tamm vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Investori kogemus: kriisiks valmistumisel võib kaotada palju rohkem
Investor ja riigikogu liige Toomas Kivimägi on pea 25 aasta pikkuse investeerimiskogemusega ning ta on õppinud, et kriisides tuleb säilitada külma närvi ning selleks valmistumisel võib kaotada palju rohkem.
Investor ja riigikogu liige Toomas Kivimägi on pea 25 aasta pikkuse investeerimiskogemusega ning ta on õppinud, et kriisides tuleb säilitada külma närvi ning selleks valmistumisel võib kaotada palju rohkem.
Raadiohommikus: ärikinnisvara trendidest ja IT-sektori tööjõuprobleemidest
US Real Estate'i juhatuse esimehe Aavo Kokaga räägime ärikinnisvara trendidest ja sellest, kui oluline roll on COVIDiga võitluses ruumide ventilatsioonil.
US Real Estate'i juhatuse esimehe Aavo Kokaga räägime ärikinnisvara trendidest ja sellest, kui oluline roll on COVIDiga võitluses ruumide ventilatsioonil.
Suure plaaniga VKG juht ei näe miljarditehases riiklikku tähtsust
Viru Keemia Grupp teatas suvel, et tahab Eestisse rajada biotoodete tootmiskompleksi ligikaudu 800 miljoni euro eest. Küll aga tegi ettevõtte juhtkond teadliku valiku eriplaneeringu liigi valimisel, selgitas grupi juht Ahti Asmann.
Viru Keemia Grupp teatas suvel, et tahab Eestisse rajada biotoodete tootmiskompleksi ligikaudu 800 miljoni euro eest. Küll aga tegi ettevõtte juhtkond teadliku valiku eriplaneeringu liigi valimisel, selgitas grupi juht Ahti Asmann.