13. juuni 1996 kell 22:00

Reformipartei kriitika koalitsiooni aadressil

Reformierakonna aseesimees Valve Kirsipuu ütles, et koalitsioonipartnerid on toetanud ainult selliseid reformierakonna poolt esitatud eelnõusid, mis ei oma majandus- ja sotsiaalpoliitilist tähtsust.

Kirsipuu sõnul on reformierakond aga toetanud koalitsioonipartnerite seaduseelnõusid, mis on olnud vastuolus reformierakonna programmiga. Meil on õnnestunud ainult kõige teravamad kohad eelnõudest maha võtta, lisas ta.

Valitsuskoalitsiooni teised liikmed ei ole toetanud ja pööranud piisavat tähelepanu Kirsipuu hinnangul sellistele olulistele seaduseelnõudele nagu on individuaalkruntide erastamise seadus, pensioniseadus, sotsiaalmaksu muutmise seadus, ettevõtluse tulumaksust vabastamise seadus ja omavalitsuse korruptsiooni uurimise komisjoni seadus.

Reformierakonna esimees Siim Kallas avaldas arvamust, et praeguse valitsusliidu võimul oleku ajal pole Eesti olnud reformides ja edasiminekus piisavalt radikaalne. Kallase hinnangul peaks Eesti majandus arenema senisest märksa kiiremini.

Samas ei pidanud reformierakonna juhid praegu õigeks valitsuskoalitsioonist lahkumist ja erakorraliste valimiste korraldamist. Arvestades seda, et idanaabri juures on lähitulevikus päris olulised muutused ja et meil on sügisel ees presidendi ning kohalike omavalitsuste valimine, on meie eesmärk hoida valitsuse ja koalitsiooni poliitilist stabiilsust, ütles Kirsipuu.

Hetkel kuum