18. juuni 1996 kell 22:00

Tefond kaitseb vee ja niiskuse eest

Vundamentidele tehakse küll hüdroisolatsioon, kuid selleks kasutatakse tihti materjale, mis täidavad oma funktsiooni osaliselt, nii et nende toime võib lakata pinnasenihete ja ehitusjärgsete vajumiste tagajärjel. Pärast nende toime lakkamist hakkavad kahjustuma ehituskonstruktsioonid ja ülikallis siseviimistlus. Et mitte sattuda olukorda, kus teadmatusest või soovist varjatud tööde arvel kokku hoida tuleb hiljem mitu korda suuremaid kulutusi kanda, on soovitav kohe kasutada kaasaegseid ja polüfunktsionaalseid hüdroisolatsioonimaterjale, mis tagavad kindla veetõkke ka pärast ehitise vajumisi ja pinnasenihkeid. Selline polüfunktsionaalne materjal on Tefond. Tefond on kõrgtihedusega polüetüleen, mille ühele küljele on välja pressitud 8 mm kõrgune koonusekujuline sõrestik. Lisaks kindlale vee- ja niiskusetõkkele tagab Tefond veel seinte ja põrandate parema termilise isolatsiooni, kaetavate pindade ventileerimise, müra ja vibratsioonimõjude vähenemise. Kuna Tefond on kõrge surve- ja tõmbetugevusega, ei kahjusta teda ehitusjärgsed vajumised ega vundamendikraavi tihendamine pinnasega.

Tefondi kasutuskohaks pole ainult vundament. Teda võib kasutada keldrite siseseinte, põrandate, pööratud katuste, betoonbarjääride, terrasside jne juures. Polüfunktsionaalsuse tõttu võimaldab Tefond kasutusele võtta seni elamis- ja töökohtadeks sobimatuid ruume.

Hetkel kuum