• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Investeerimisfondide seaduseelnõu saab valmis

  Rahandusministeeriumi omandireformiosakonna juhataja Veiko Tali sõnul on investeerimisfondide seaduse eesmärk turgu korrastada ja parandada fondide ning neid haldavate ettevõtete tegevuse kontrollimist.
  Tali lausus, et investeerimisfondide ja neid haldavate ettevõtete tegevus polnud seni seaduse tasandil reguleeritud. Investeerimisfondide seaduse väljatöötamise tingis ka vajadus viia fondide ja neid haldavate ettevõtete tegevus kooskõlla äriseadustikuga.
  Võrreldes sellega, kuidas on fondide tegevus praegu erinevate määrustega reguleeritud, mingeid väga põhimõttelisi muutusi investeerimisfondide seadus endaga kaasa ei too, rääkis Tali.
  Investeerimisfondide seadus hakkab reguleerima haldavate ettevõtete litsentseerimise ja tegevusloaga seonduvat. Üks muutusi on see, et suureneb fondi haldava ettevõtte minimaalse põhikapitali nõue, mis praegu on 400 000 krooni.
  Tali sõnul ei ole täpselt otsustatud, kui kõrgeks tõstetakse uues seaduses minimaalse põhikapitali nõue. Arvan, et uus põhikapitali nõue ei mõjuta kardinaalselt praeguste fondide ja haldavate ettevõtete tegevust, ütles Tali.
  Ta avaldas arvamust, et riigikogu võtab investeerimisfondide seaduse vastu käesoleva aasta lõpus ja see hakkab kehtima alates järgmise aasta algusest.
  Kindlasti on mingi üleminekuperiood, et praegu tegutsevatel fondidel ja neid haldavatel ettevõtetel oleks võimalik viia oma tegevus investeerimisfondide seadusega kooskõlla, kinnitas Tali.
  Eestis tegutseb praegu neliteist investeerimisfondi ja neid haldab kaheksa ettevõtet.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Andres Viia, Jüri Jõema: vajadus tarkvaraarendajate järele kasvab hüppeliselt
Värske prognoosi kohaselt on info- ja kommunikatsioonitehnoloogia (IKT) valdkonnas lähiaastail näha tugevalt kasvavat vajadust tarkvara- ja IKT-süsteemide arendajate järele. Neil ametialadel on juba praegu märkimisväärne katmata vajadus, kirjutavad OSKA analüütik Andres Viia ja Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu nõunik Jüri Jõema.
Värske prognoosi kohaselt on info- ja kommunikatsioonitehnoloogia (IKT) valdkonnas lähiaastail näha tugevalt kasvavat vajadust tarkvara- ja IKT-süsteemide arendajate järele. Neil ametialadel on juba praegu märkimisväärne katmata vajadus, kirjutavad OSKA analüütik Andres Viia ja Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu nõunik Jüri Jõema.
USA börs sulgus järjekordselt punases
Vaatamata positiivsele päeva algusele, võtsid USA peamised indeksid peallõunal suuna alla ja sulgusid punases. Sel nädalal pole indeksid üksi päev plussis sulgunud, vahendab Yahoo Finance.
Vaatamata positiivsele päeva algusele, võtsid USA peamised indeksid peallõunal suuna alla ja sulgusid punases. Sel nädalal pole indeksid üksi päev plussis sulgunud, vahendab Yahoo Finance.
Elmo Rent ja Telia toovad 5G tehnoloogia kaugjuhitavasse sõiduautosse
ELMO Rendi arendatav kaugjuhitavat tehnoloogiat kasutav lahendus võimaldab elektriauto kliendini toimetada ja vajadusel ümber parkida ilma juhi füüsilise kohalviibimiseta masinas. 5G võrku kasutades on auto ja kaugjuhtimispuldi vahel tekkiv viiteaeg minimaalne, mis parandab oluliselt reageerimisaega.
ELMO Rendi arendatav kaugjuhitavat tehnoloogiat kasutav lahendus võimaldab elektriauto kliendini toimetada ja vajadusel ümber parkida ilma juhi füüsilise kohalviibimiseta masinas. 5G võrku kasutades on auto ja kaugjuhtimispuldi vahel tekkiv viiteaeg minimaalne, mis parandab oluliselt reageerimisaega.
Mainorist lahkunud tippjuhid kohtusid Sõõrumaa juures
Taasiseseisvunud Eesti ühe mõjukaima äripere Pärnitsate loodud Mainori kontsernis Ülemiste Cityt arendavate juhtide koosseisus toimusid mullu olulised muutused, kui ameti pani maha kaks juhatuse liiget.
Taasiseseisvunud Eesti ühe mõjukaima äripere Pärnitsate loodud Mainori kontsernis Ülemiste Cityt arendavate juhtide koosseisus toimusid mullu olulised muutused, kui ameti pani maha kaks juhatuse liiget.