• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Meedium erastati 15 mln eest

  Filmilevifirma RAS Meedium erastab AS Ilo. Eesti Päevalehe teatel on ostusumma 15,1 miljonit krooni. Kinnisvarabüroode hinnangul maksab Meediumi peahoonet ümbritsev krunt 3--10 miljonit krooni.
  Meediumi peahoone asub Tallinnas Narva maanteel. Meediumi peadirektori Ahto Vesmese sõnul on hoonet ümbritseva krundi suurus 10 000 ruutmeetrit. «Seetõttu tundsid Meediumi vastu huvi ka kinnisvarafirmad,» ütles Vesmes.
  Erastamisel osalesid lisaks Ilole ka Meediumi juhtkonna, ASi Muldia ja ASi Eesti Reprokeskus ühine firma AS Kadirol, kinnitas reprokeskuse direktor Jüri Vendelin. Kadiroli pakkumusega oli seotud ka AS Filmimax.
  Kolmanda pakkumuse taga olid Vendelini sõnul klubi Hollywood omav AS BDG ja kinnisvarabüroo Ober Haus.
  ASi Ilo juhatuse esimees Jaak Kaarma ei nõustunud ostusummat kommenteerima. «See on saladus, kuni oleme erastamisagentuuriga lepingule alla kirjutanud,» ütles ta. Kaarma sõnul on erastamisagentuur neile öelnud, et Ilo pakkumus oli kõige parem.
  Ahto Vesmese kinnitusel on Meediumi vahendusel sel aastal ekraanidele jõudnud 23 filmi, mis moodustab Eesti filmiturust ühe viiendiku. Meediumi põhivara hulka kuuluvad firma peadirektori asetäitja Igor Jakimovi kinnitusel peahoone, kino Eha, Põlva kino ning regionaalse filmilevi punktid Jõhvis ja Tartus. «86 töötajaga Meediumi eelmise aasta käive oli neli miljonit krooni ja kahjum 700 000 krooni,» ütles Jakimov.
  ASi Ilo eelmise aasta käive oli Jaak Kaarma sõnul alla 20 miljoni krooni. Ilo tütarfirmad on AS Ilo Print ja Viruvärava raamatukauplus. ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Andrus Tamm: Narvas aitaksid luua töökohti ainult heanaaberlikud suhted
Ühe konsultatsioonifirma hinnangul tõi Nord Stream 2 projekt Soome ligikaudu 600 töökohta ja 413 miljoni euro jagu majanduslikku kasu. Kas te kujutate ette, kuidas oleks Ida-Virumaale ja Eestile tervikuna mõjunud selline rahasüst, küsib Keskerakonna Narva nimekirjas kandideeriv Andrus Tamm vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Ühe konsultatsioonifirma hinnangul tõi Nord Stream 2 projekt Soome ligikaudu 600 töökohta ja 413 miljoni euro jagu majanduslikku kasu. Kas te kujutate ette, kuidas oleks Ida-Virumaale ja Eestile tervikuna mõjunud selline rahasüst, küsib Keskerakonna Narva nimekirjas kandideeriv Andrus Tamm vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Uus nädal algas Tallinna börsil langusega
Tallinna börs kaotas esmaspäeval 0,74%, samas kui Vilnius kerkis 0,44%, aga Riia langes 3,51%. Balti Benchmark indeks kahanes 0,33% võrra.
Tallinna börs kaotas esmaspäeval 0,74%, samas kui Vilnius kerkis 0,44%, aga Riia langes 3,51%. Balti Benchmark indeks kahanes 0,33% võrra.
Sotsiaaldemokraadid võitsid napi eduga Saksa valimised
Aegade kõige kehvema valimistulemuse saanud Kristlik-Demokraatlikku Liitu (CDU) edestas Saksa valimistel Sotsiaaldemokraatlik Partei (SPD) vaid 1,6 protsendiga.
Aegade kõige kehvema valimistulemuse saanud Kristlik-Demokraatlikku Liitu (CDU) edestas Saksa valimistel Sotsiaaldemokraatlik Partei (SPD) vaid 1,6 protsendiga.
Joe Biden süüdistab vaktsineerimata ameeriklasi majanduse aeglases taastumises
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden süüdistas reedel koroonaviiruse vastu vaktsineerimata ameeriklasi selles, et viimased aeglustavad USA majanduse taastumist, vahendab CNBC.
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden süüdistas reedel koroonaviiruse vastu vaktsineerimata ameeriklasi selles, et viimased aeglustavad USA majanduse taastumist, vahendab CNBC.