• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Jaapani autod jätkavad tõusvalt

  Tehes riiklikus autoregistrikeskuses (ARK) poolaasta kokkuvõtteid ning võrreldes 1996. aastat 1995. aasta sama perioodiga, võime näha Jaapani autode osatähtsuse kasvu Eestis.
  Esmaregistreerimiste (autode väljalaskeaastat arvestamata) pingereas oli 1995. aastal esimene «jaapanlane» Mazda 6. kohal. 1996. aastal on ta teinud hüppe ja tõusnud neljandaks ning pürib esikolmiku suunas.
  Nagu võrdlustabelist näha, on 1996. aastal vähenenud esmaste registreerimiste arv. Võrreldes 1995. aastaga on TOP 10-st välja kukkunud mitmed «eurooplased» -- 7. kohal olnud VAZ ning 9. kohal olnud Volvo. Asemele on tulnud Toyota ning Honda. Esmaregistreerimiste pingereas võib veel märkida, et 1996. aasta juunis on Mazda tõusnud juba kolmandale kohale, lükates Audi koguni 5. positsioonile. Kohta esikuuikus hoiab 1996. aastal järjekindlalt Volkswagen.
  Uute 1995.--96. väljalaskeaastaga autode esikaheksas on tänavu Toyota (241), Nissan (191), Honda (187), ?koda (156), Opel (117), VAZ (116), Suzuki (110), Ford (99). Mullu samal ajal olid tipus Nissan (179), Toyota (145), VAZ (140), Opel (111), Volvo (93), Ford (74), ?koda (56) ja Peugeot (40).
  Ka siin saab teha samu järeldusi, mis esmaregistreerimiste juureski -- Jaapani autod on populaarsed. Märkima peab eriti Honda kiiret tõusu, samuti on Euroopa automarkidest jätkuvalt esireas ?koda. Siia juurde võib lisada veel käesoleva aasta juunikuu uhiuute autode registrisse kantud autode esikolmiku -- Toyota (53 autot), Honda (52) ja ?koda (42).
  Autode vanuselist koosseisu vaadates selgub, et endiselt on arvel kõige enam üle kümne aasta vanuseid sõidukeid, seda tänu vanadele NSV Liidu automarkidele. Esmaregistreerimisi jälgides saab väita, et kõige rohkem on sel aastal registreeritud autosid väljalaske--aastatega 1985--1988. Tundub, et päris vanade autode toomise buum hakkab vaibuma.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Anu Ruul: kestliku innovatsiooni võimalikkusest Maal – kümme sammu maailmalõpust eemale
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
USA aktsiaturg: Nasdaq pani langusnädalale punase punkti
Tehnoloogiaaktsiaist pungil Nasdaqi liitindeks lõpetas börsinädala 2,72 protsendise kukkumisega; languses olid ka kõik teised peamised USA börsiindeksid.
Tehnoloogiaaktsiaist pungil Nasdaqi liitindeks lõpetas börsinädala 2,72 protsendise kukkumisega; languses olid ka kõik teised peamised USA börsiindeksid.
Selgusid Eesti edukaimad iduettevõtted
Täna õhtul selgusid Eesti Startupi auhindade saajad, kes on möödunud aasta edukaimad Eesti iduettevõtted, maailma muutvate ideede elluviijad ning Eesti idusektori arengusse panustanud tegijad ja investorid.
Täna õhtul selgusid Eesti Startupi auhindade saajad, kes on möödunud aasta edukaimad Eesti iduettevõtted, maailma muutvate ideede elluviijad ning Eesti idusektori arengusse panustanud tegijad ja investorid.
ABB – alati näoga klientide, koostööpartnerite ja töötajate poole
Tänavu Eestis tegutsemise 30. aasta juubelit tähistav ABB soovib ka edaspidi olla Eesti tööstuse lipulaev, pakkuda nii häid tooteid ja teenuseid kui ka töökohti ja arenguvõimalusi.
Tänavu Eestis tegutsemise 30. aasta juubelit tähistav ABB soovib ka edaspidi olla Eesti tööstuse lipulaev, pakkuda nii häid tooteid ja teenuseid kui ka töökohti ja arenguvõimalusi.