• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Järelturule jõudis esimene arvutitootja

  Möödunud nädala viimasel päeval toimus Tallinna börsil seni registreeritud suurim tehing -- kell 11.16 toimunud tehingus vahetas omanikku 200 000 Hansapanga aktsiat koguväärtusega 18,4 mln kr. Sellest tulenevalt saavutas rekordilise taseme loomulikult ka börsi käive tervikuna -- 23 112 388,10 kr. Börsi indeks TALSE tõusis reedel 0,38 punkti võrra, 96,53 punktile.
  Neljapäevast päeva börsivälisel turul ilmestasid eeskätt kaks järelturule jõudnud uut aktsiat. Esimese omataolisena tõi aktsiad järelturule Eesti arvutitootjate esikolmikusse kuuluv AS Pennu. Kui vaadata selletüübiliste firmade arengut mujal maailmas ja lisaks arvestades Eesti arvutituru jätkuvat kasvu, on kindlasti tegemist kõrge potentsiaaliga ettevõttega. Seni pole siiski vahendajad ASi Pennu aktsiat noteerima asunud ja ilmselt seda niipea ka ei toimu.
  Teise aktsiana jõudis neljapäeval esmakordselt järelturule möödunud aasta oktoobris avalikul enampakkumisel müüdud AS Tallinna Toiduveod aktsia.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Säästkem energiat taastuvenergiale
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Valge Maja hoiatab järgmise finantskriisi eest
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Venemaal algas AstraZeneca vaktsiini tootmine
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Krüptopüramiidi looja pandi USAs 7,5 aastaks vangi
New Yorgi kohtunik mõistis enam kui sadat investorit kokku 90 miljoni dollariga tüssanud Stefan Qinile 7,5 aastase vanglakaristuse. Noormehe asutatud krüptobörside fond osutus tegelikkuses Ponzi skeemiks.
New Yorgi kohtunik mõistis enam kui sadat investorit kokku 90 miljoni dollariga tüssanud Stefan Qinile 7,5 aastase vanglakaristuse. Noormehe asutatud krüptobörside fond osutus tegelikkuses Ponzi skeemiks.