4. august 1996 kell 22:00

Järelturule jõudis esimene arvutitootja

Möödunud nädala viimasel päeval toimus Tallinna börsil seni registreeritud suurim tehing -- kell 11.16 toimunud tehingus vahetas omanikku 200 000 Hansapanga aktsiat koguväärtusega 18,4 mln kr. Sellest tulenevalt saavutas rekordilise taseme loomulikult ka börsi käive tervikuna -- 23 112 388,10 kr. Börsi indeks TALSE tõusis reedel 0,38 punkti võrra, 96,53 punktile.

Neljapäevast päeva börsivälisel turul ilmestasid eeskätt kaks järelturule jõudnud uut aktsiat. Esimese omataolisena tõi aktsiad järelturule Eesti arvutitootjate esikolmikusse kuuluv AS Pennu. Kui vaadata selletüübiliste firmade arengut mujal maailmas ja lisaks arvestades Eesti arvutituru jätkuvat kasvu, on kindlasti tegemist kõrge potentsiaaliga ettevõttega. Seni pole siiski vahendajad ASi Pennu aktsiat noteerima asunud ja ilmselt seda niipea ka ei toimu.

Teise aktsiana jõudis neljapäeval esmakordselt järelturule möödunud aasta oktoobris avalikul enampakkumisel müüdud AS Tallinna Toiduveod aktsia.

Hetkel kuum