• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Itaalia messil osaleb sadakond Eesti tootjat

  Eestist osaleb messil 31 ettevõtet või ettevõtete gruppi. Kokku osaleb üksikuid ettevõtteid sadakond, kuna paljud registreerunud osalejad, nagu turbaliit, puutööliit ja masinatöötlejate liit, esindavad paljusid ettevõtteid.
  Majandusministeeriumi andmetel osaleb messil ettevõtjaid 40 riigist nii Läänekui ka Ida-Euroopast ja korraldajad ootavad messile 800 000 külastajat.
  Messil osalemist toetab valitsus poole miljoni krooniga, ütles Enn Ümarik majandusministeeriumi väliskaubanduse osakonnast. Selle rahaga on kinni makstud enamiku osalejate messikulud. Suurema pinna soovijad pidid ise juurde maksma.
  Itaalia saatkonna kaudu saadud info kohaselt tundsid itaallased huvi Eestis toodetava riide, kala, puidu, mööbli ja kasvuturba vastu. Lisaks on messil väljas Liviko, Flora, Kalevi ja Vasara tooted.
  Et mess toimub sadamalinnas Baris, osalevad Eestist väljapanekuga ka Tallinna Sadam ja Eesti Merelaevandus.
  Ümariku sõnul peaks mess igati korda minema, kuna Itaalia on perspektiivikas turg. Eesti ettevõtjad loodavad Itaaliast lisaks toodangu müügile saada kontakte allhanketöödes, lisas Ümarik.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Peep Siitam: palvetamine ja filosofeerimine talutavat elektri hinda ei too
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
USA ametivõimud hakkasid uurima Alibaba pilveäri
USA presidendi Joe Bideni administratsioon on otsustanud uurida e-kaubandusgigandi Alibaba pilveteenuseid, et saada aru, kas need ohustavad Ühendriikide julgeolekut, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed.
USA presidendi Joe Bideni administratsioon on otsustanud uurida e-kaubandusgigandi Alibaba pilveteenuseid, et saada aru, kas need ohustavad Ühendriikide julgeolekut, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed.
Venemaa firma tellib hiigeljäälõhkuja Soomest Vene omanikega laevatehaselt
Helsinki Shipyard sai Venemaa firmalt tellimuse ehitada uus jäämurdja, mis on suurim diisel-elektri-jäälõhkuja, mis Soomes kunagi ehitatud, kirjutab Helsingin Sanomat.
Helsinki Shipyard sai Venemaa firmalt tellimuse ehitada uus jäämurdja, mis on suurim diisel-elektri-jäälõhkuja, mis Soomes kunagi ehitatud, kirjutab Helsingin Sanomat.
Soome pungil kirbuturg toob ülejäägi Eestisse
Koroonaajal rohkem koju suunatud soomlased toovad kasutatud kaupa kõvasti kirbuturule, aga müügiks see päris sama tempoga ei lähe. Forssa Hope-nimeline taaskasutuskoht toob müümata jäänud kauba Eestisse, kirjutab Yle uudisteportaal.
Koroonaajal rohkem koju suunatud soomlased toovad kasutatud kaupa kõvasti kirbuturule, aga müügiks see päris sama tempoga ei lähe. Forssa Hope-nimeline taaskasutuskoht toob müümata jäänud kauba Eestisse, kirjutab Yle uudisteportaal.