• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  FIM ja SEK tõusid

  Dollar asus eile kitsastes piirides ülalpool 1,51 Saksa marka. Dollari kroonivaste oli piirides 12.08--12.10. Võrreldes reedega oli täheldatav kursi kerge langus. USA tugevatest majandusnäitajatest põhjustatud eufooria hakkab hajuma.
  Eile leidis aset Soome marga ja Rootsi krooni tugevnemine. Seda põhjustas Soome marga peatne liitmine Euroopa valuutavahetuskursi mehhanismiga (ERM). Soome majandusnäitajad inflatsiooni, maksebilansi, marga stabiilsuse jne osas on eeskujulikud. FIM tugevnes 2,647 kroonilt hommikul 2,657 kroonile õhtul. SEKi tugevnemine oli piirides 1,815--1,822 krooni.
  Ühispanga aktsia kurss langes Helsingis 10 penni, 8,80 margani, mis vastas õhtuse FIMi kursi juures 23,38 kroonile. Tehinguid oli 1000 aktsiaga. Helsingi börs tõusis kohe hommikul ca ühe protsendi võrra ja lõpetas õhtul +1,06 protsendiga 2153 punktil. Stockholmi börs jäi eile paigale: 2058 punkti.
  Rubla kurss jäi kolmandat päeva 5376 rublale ühest dollarist. Tänane ametlik kurss on 5373 RUR/USD.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Peep Siitam: palvetamine ja filosofeerimine talutavat elektri hinda ei too
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
Microsoft ostab megatehingus ühe maailma suurima mängutootja
Microsoft teatas teisipäeval, et ostab arvutimängu “Call of Duty” looja Activision Blizzardi ligi 67 miljardi dollari eest. See on sektori seni suurim tehing, mis aitab Xboxi tootjal saada käibelt maailma suuruselt kolmandaks mängutootjaks, vahendab Reuters.
Microsoft teatas teisipäeval, et ostab arvutimängu “Call of Duty” looja Activision Blizzardi ligi 67 miljardi dollari eest. See on sektori seni suurim tehing, mis aitab Xboxi tootjal saada käibelt maailma suuruselt kolmandaks mängutootjaks, vahendab Reuters.
Venemaa firma tellib hiigeljäälõhkuja Soomest Vene omanikega laevatehaselt
Helsinki Shipyard sai Venemaa firmalt tellimuse ehitada uus jäämurdja, mis on suurim diisel-elektri-jäälõhkuja, mis Soomes kunagi ehitatud, kirjutab Helsingin Sanomat.
Helsinki Shipyard sai Venemaa firmalt tellimuse ehitada uus jäämurdja, mis on suurim diisel-elektri-jäälõhkuja, mis Soomes kunagi ehitatud, kirjutab Helsingin Sanomat.
Venemaa gaasijuhe kuumutab Saksamaa koalitsiooni lõhenemist
Venemaalt Saksamaale kulgev gaasijuhe Nord Stream 2 on juba löönud kiilu Saksamaa ja USA vahele ja külvanud lahkarvamusi Euroopas. Nüüd, mil kasvab hirm, et Venemaa ründab Ukrainat, on sellest saanud tüliõun ka Saksamaa valitsuse sees, kirjutab Financial Times.
Venemaalt Saksamaale kulgev gaasijuhe Nord Stream 2 on juba löönud kiilu Saksamaa ja USA vahele ja külvanud lahkarvamusi Euroopas. Nüüd, mil kasvab hirm, et Venemaa ründab Ukrainat, on sellest saanud tüliõun ka Saksamaa valitsuse sees, kirjutab Financial Times.