• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Leedus suureneb raudteeveondus

  Raudteedel on selle aasta kaheksa kuuga veetud 17,9 miljonit tonni veoseid ehk 0,7 protsenti rohkem kui mullu samal perioodil. Suurem osa veostest -- 15,5 miljonit tonni -- olid rahvusvahelised.
  Reisijatevedu laevadel on kaheksa kuuga mullusega võrreldes kasvanud 68 protsenti, veoste vedu 17 protsenti.
  Klaipeda sadama veokäive langes 0,8 protsenti. Laevadelt maha on kaupu laaditud 34 protsenti rohkem, laevadele peale aga kaheksa protsenti vähem kui mullu kaheksal esimesel kuul. Kokku laaditi Klaipeda sadamas ajavahemikus jaanuarist augustini 8,9 miljonit tonni veoseid. Sadamast viidi välja 6,8 miljonit tonni, sisse toodi 2,1 miljonit tonni veoseid.
  Leedu lennukompaniide lennukid vedasid tänavu reisijaid 2,4 protsenti ja veoseid 38 protsenti vähem kui mullu kaheksal esimesel kuul. Lennureisijate koguarv oli tänavu 162 000, õhuvedude maht 1123 tonni.
  Leedu lennuväljadele saabus ja sealt lahkus 12 500 lennukit ehk seitse protsenti mullusest rohkem. Reisijaid saabus tänavu 141 000, lahkus 149 000. BNS
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Anu Ruul: kestliku innovatsiooni võimalikkusest Maal – kümme sammu maailmalõpust eemale
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
USA aktsiaturg: Nasdaq pani langusnädalale punase punkti
Tehnoloogiaaktsiaist pungil Nasdaqi liitindeks lõpetas börsinädala 2,72 protsendise kukkumisega; languses olid ka kõik teised peamised USA börsiindeksid.
Tehnoloogiaaktsiaist pungil Nasdaqi liitindeks lõpetas börsinädala 2,72 protsendise kukkumisega; languses olid ka kõik teised peamised USA börsiindeksid.
Raadiohitid: ühe Eesti panga juhtimisviga ja uus Tuul Tallinna börsil
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Ossinovski vastane ei jäänud kohtu otsusega rahule
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.