Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  SAS põhjustab elevust

  15. augustil algas SASi EuroBonuse värbamiskampaania Eestis. Iga kolme reisikonsultandi poolt värvatud SAS EuroBonuse liikme eest, kes on sooritanud reisi enne 15. oktoobrit lõppevat kampaaniat, saab reisibüroo reisikonsultant Stockmanni kaubamaja 500 krooni suuruse kinkekaardi.
  Sellist tasustamist käsitlevad Eesti maksuseadused rahalise hüvituse maksmisega, mis kuulub maksustamisele nii tulu- kui ka sotsiaalmaksuga. Kuna kinkekaardi saaja ei maksa kumbagi, tuleb andjal maksta mõlemad maksud, on avaldanud arvamust mitme Eesti reisibüroo juhid. Nende teada ei maksa SAS mingeid makse ning on kandnud kampaaniaga seotud kulud oma reklaamieelarvesse.
  SASi Tallinna piirkonna direktor Peder Alming ütles, et on üllatunud, kuuldes, et EuroBonuse kampaania on vastuolus Eesti maksuseadustega. «Oleme sellise kampaania korraldanud 15 riigis ning kuskil pole sellelaadseid probleeme tekkinud,» lausus ta. Almingu sõnul käsitles SAS seda reklaamikampaaniana, mille käigus ei tule maksta mingeid makse ei Rootsis ega ka Eestis. 500 krooni on sedavõrd väike summa, et selle pealt ei tuleks üldse mingeid makse maksta, lisas ta.
  Alming kinnitas, et SAS tahab igal juhul käituda Eesti seaduste järgi. «Kui me peame makse maksma, siis me ka maksame,» lausus ta. Alming lausus, et kampaania kulud kaetakse reklaamieelarvest. Reklaamikampaania väljatöötamist alustati juba enne Peder Almingu asumist praegusele ametikohale selle aasta juulis.
  Reklaamikampaania korraldas Eestis reklaamibüroo Inorek & Grey. Inorek & Grey tegevirektor Ants Lusti lausus, et arvatavasti on tegemist Eestis esimese sellesarnase reklaamikampaaniaga, kus premeeritakse boonuskaartide levitajaid ostutshekkidega.
  Lusti rääkis, et kampaania töötati välja koos SASi esindajatega ning eeskujuks olid kompanii poolt varem tehtud kampaaniad.
  Stockmanni peeti Lusti sõnul imago ja positsiooni poolest turul SASi standarile kõige rohkem vastavaks. Lusti kinnitas, et tegemist ei ole mingi bartertehinguga. «SAS maksab selle in cash Stockmannile kinni,» lausus ta. «Meie maksustamise küsimusse oma näppe ei toppinud, kuna see oli Stockmanni ja SASi omavahelise arveldamise küsimus,» lausus ta. Stockmanni-poolne huvi on Lusti sõnutsi klientide juurdesaamine.
  Riigi maksuameti maksude osakonna juhataja Eimar Soolep lausus, et teoreetiliselt maksab SAS kinkekaarti väljastades töötasu ning see tuleb maksustada tulumaksuga.
  Ta lausus, et kuigi 500 krooni on maksuvaba miinimum, siis juhuslikud maksed (kui tegemist ei ole põhitöökohast saadud maksetega) kuuluvad kõik sotsiaal- ja tulumaksuga maksustamisele. Maksud peab kinni pidama SAS -- ükskõik kas ta on maksnud sularahas või tshekiga, rääkis Soolep.
  Ta lisas samas, et juhul kui SAS on summad kandnud reklaamikuludesse, ei ole ta millegi vastu eksinud. «Selle vastu meie ei saa, vanasti olid reklaamirahad piiratud, kuid nüüd enam mitte,» lausus ta.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Olulisemad lood

Swedbank: tallinlasele on korteri taskukohasus kukkunud 2009. aasta tasemele
Inimeste kindlustunne on langenud veel tugevemalt kui ettevõtete oma: korteri ostmine on pealinnas sama taskukohane kui oli aastal 2009 ning oma rahalist olukorda peetakse sama heaks kui aastal 1993, märkis Swedbanki ökonomist Marianna Rõbinskaja.
Inimeste kindlustunne on langenud veel tugevemalt kui ettevõtete oma: korteri ostmine on pealinnas sama taskukohane kui oli aastal 2009 ning oma rahalist olukorda peetakse sama heaks kui aastal 1993, märkis Swedbanki ökonomist Marianna Rõbinskaja.
Kriisi ajal teevad isegi erinevad arvutused ärevaks
Ehkki rahvaelektri hinnas erinevatele tulemustele jõudmine oli ootuspärane, saadab praegune vaidlus selle üle ühiskonnale siiski vale signaali, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Ehkki rahvaelektri hinnas erinevatele tulemustele jõudmine oli ootuspärane, saadab praegune vaidlus selle üle ühiskonnale siiski vale signaali, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kvartali lõpp kallutas kõik USA kolm peamist indeksit karuturule
Kõik kolm peamist Wall Streeti indeksit langesid pärast ebakindlat kauplemispäeva ligikaudu 1,5%. S&P 500 lõpetas kvartali kahe aasta madalaimal tasemel.
Kõik kolm peamist Wall Streeti indeksit langesid pärast ebakindlat kauplemispäeva ligikaudu 1,5%. S&P 500 lõpetas kvartali kahe aasta madalaimal tasemel.
Reaalajas börsiinfo
Lemeks teenis möödunud aastal rekordilise käibe ja kasumi
Möödunud aastal oli Lemeks ASi käive 193 miljonit eurot, mis oli 61% suurem tunamullusest käibest. Hea aasta põhjus oli ettevõtte juhatuse esimehe Jüri Külviku sõnul selles, et koroona ajal kulutamata jäänud raha investeeriti Eestis ja Euroopas kodude uuendamisse, mis tõi kaasa puidust toodete müügi hüppelise kasvu.
Möödunud aastal oli Lemeks ASi käive 193 miljonit eurot, mis oli 61% suurem tunamullusest käibest. Hea aasta põhjus oli ettevõtte juhatuse esimehe Jüri Külviku sõnul selles, et koroona ajal kulutamata jäänud raha investeeriti Eestis ja Euroopas kodude uuendamisse, mis tõi kaasa puidust toodete müügi hüppelise kasvu.
Coop Eesti juht lahkub ametist
Kolm aastat Coopi kaupluste võrgustikku juhtinud Alo Ivask lahkub oktoobrist Coop Eesti Keskühistu juhatuse esimehe kohalt. Uue juhi otsingud käivad.
Kolm aastat Coopi kaupluste võrgustikku juhtinud Alo Ivask lahkub oktoobrist Coop Eesti Keskühistu juhatuse esimehe kohalt. Uue juhi otsingud käivad.
Ukraina taotleb kiirendatud korras NATO liikmelisust
Ukraina presidendi Volodõmõr Zelenskõi sõnul taotleb Ukraina kiirendatud korras NATOga liitumist.
Ukraina presidendi Volodõmõr Zelenskõi sõnul taotleb Ukraina kiirendatud korras NATOga liitumist.
Septembri elektri börsihind kukkus kolmandiku
Elektri börsihind kukkus septembris võrreldes augustiga Nord Pool Eesti hinnapiirkonnas 33,6 protsenti, 229 euro tasemele megavatt-tunni eest.
Elektri börsihind kukkus septembris võrreldes augustiga Nord Pool Eesti hinnapiirkonnas 33,6 protsenti, 229 euro tasemele megavatt-tunni eest.

Olulisemad lood

Jüri Käo poliitikutele: mis kuradi maksudebatist meil vaja rääkida on?
Ettevõtjat Jüri Käod ajab pahaseks, et sõja ajal ei mõtle poliitikud võimalikele kokkuhoiukohtadele ja reformidele, vaid on hakanud rääkima maksudebatist. „Mis kuradi maksudebatist meil vaja rääkida on? Mille jaoks? See tähendab vaid maksutõuse ettevõtjatele,“ põrutas ta.
Ettevõtjat Jüri Käod ajab pahaseks, et sõja ajal ei mõtle poliitikud võimalikele kokkuhoiukohtadele ja reformidele, vaid on hakanud rääkima maksudebatist. „Mis kuradi maksudebatist meil vaja rääkida on? Mille jaoks? See tähendab vaid maksutõuse ettevõtjatele,“ põrutas ta.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.