31. oktoober 1996 kell 22:00

Henn Pärn asub õliliitu juhtima

Henn Pärn rääkis, et tema lahkumist EK peadirektori kohalt ei saa vaadelda ASi Esoil erastamise kontekstis. Ta ütles, et jätkab edaspidi tööd EKs emeriitdirektorina, mis eeldab rohkem ettevõttest väljapoole töötamist. «Seega sobib mulle uus ametikoht õliliidus hästi,» lisas ta.

Pärn rääkis, et ta peab üheks oma põhiülesandeks kehtestada lähiajal turul need mängureeglid, mis praegu veel puuduvad ja aidata kaasa, et neid järgitaks. Tema sõnul tuleks kõikidele kütusemüüjatele luua võrdsed tingimused kvaliteedi osas.

Pärna sõnul tuleb ära lõpetada olukord, kus osa kütusefirmasid maksab makse ausalt, teised mitte.

Mart Kutsar tunnistas eile, et ta astus õliliidu tegevdirektori kohalt tagasi vabatahtlikult, kuna tunneb, et on ennast ammendanud. Samas lisas ta, et on väsinud n-ö vastu seina jooksmisest, sest ta pole leidnud riigi poolt partnerit, kellega koos lahendada kütusefirmade probleeme.

Hetkel kuum