13. jaanuar 1997 kell 22:00

Holland

Transiit on Hollandile niivõrd tähtis majandusharu, et mingeid jaburaid tõkkeid seal autovedajatele ei tekitata.

Autovedaja probleemid jäävad Hollandi reisil enamasti Poola piirile. Viimase poole aasta jooksul on Skanekspedi tegevdirektori Üllar Lainela sõnul tekkinud probleeme Euroopa Liidu (EL) direktiivide tõlgendamisega, kui koormad laetakse maha kahes eri ELi riigis. Seetõttu on paljud autofirmad pidanud õigemaks esimeses riigis pärast kauba lahtitollimist ja maha laadimist koorem jälle kinni tollida ja Hollandis see uuesti lahti tollida. Vastasel korral võib juhtuda, et mõni tolliametnik saadab veoki Saksamaale tagasi koormat kinni tollima.

Laadimistöödega Hollandis probleeme ei ole. Kui Venemaal võtab laadimine aega kuni kaks päeva, siis Hollandist jõuab selle ajaga juba koorem kohale. ÄP

Hetkel kuum